Image default
Solutii Constructive

Mansarda dedicata copiilor

Abia dupa ce intram in rutina locuirii in noul spaţiu ne dam seama ca cei mici nu se vor limita niciodata la o singura camera, oricat de bine gandita şi corespunzator amenajata este aceasta, ci vor imprastia jocuri, papuşi si masinute peste tot.

Proprietarii proiectului din Iaşi, pe care vi-l prezentam aici, au facut un pas inainte, in sensul ca au planificat impreuna cu arhitectul sa aloce copiilor cate doua camere, una pentru joaca şi pentru invatatura şi cealalta pentru relaxare şi somn, ambele situate la nivelul superior al casei, la mansarda.

Daca judecam dupa suprafaţa ocupata de mansarda din totalul spaţiului locuit al casei, putem declara ca cei mai tineri membri ai familiei sunt “stapanii casei”.

Spatiul plin de culoare este pus in valoare de lumina si aer proaspat, accesibile prin multitudinea de modele de ferestre de mansarda VELUX folosite in combinatie cu cele verticale. Modul de amplasare  a combinatiei de ferestre impreuna cu modelele si culorile rulourilor decorative si parasolare VELUX dovedesc ca işi indeplinesc rolul de a furniza lumina si aer curat copiilor, dar si culoare si intuneric in camerele de odihna, cand se doreste un efect de intunecare in timpul zilei. Nu intamplator, toate ferestrele VELUX au fost accesorizate cu plase impotriva insectelor, astfel incat nimeni sa nu fie deranjat de musafiri nepoftiti.

Cand jocurile iau sfarşit si copiii viseaza la personaje din povesti, parinţii se pot retrage linistiti in camera lor. Si aici atmosfera si apropierea de natura sunt prezente, fie ca vorbim despre lumina din timpul zilei, despre stelele de pe cerul nopţii sau despre panorama asupra oraşului din vecinatate. Combinatia spectaculoasa de ferestre de mansarda si elemente verticale VELUX se potriveşte cu destinaţia spaţiului amenajat sub acoperis si are un efect vizibil de marire a spatiului din dormitor.

 

Mai multa inspiratie gasiti pe velux.ro/clienti/inspiratie.

 

Articole similare

P+2E 1022

RL online

Farmecul atemporal al Mediteranei la Dumneavoastra acasa

RL online

Confort termic indiferent de anotimp

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu