Image default
Amenajari Interioare

Mansardă de 15 mp transformată în apartament modern şi funcţional

Poţi să-ţi imaginezi viaţa într-un apartament de 15 mp având în vedere că şi o garsonieră confort III este mai spaţioasă?

Ei bine, designerii de la Batiik Studio şi-au imaginat-o şi au reuşit să materializeze viziunea lor prin crearea unui ambient care să ofere tot ce e nevoie pentru o persoană care locuieşte singură.

Acest apartament situat la mansarda unei clădiri din Paris are nici mai mult nici mai puţin de 15 mp. Amenajarea unui astfel de spaţiu poate fi o adevărată corvoadă pentru un proprietar, dar nu şi pentru un designer de interior cu idei creative şi inovatoare. 

Înainte de renovare, mansarda arăta deplorabil. Spaţiul era întunecat şi murdar şi te lăsa cu impresia greşită că ar putea servi doar ca spaţiu de depozitare. Echipa de la Batiik Studio a avut iniţiativa de a o transforma într-o căsuţă aerisită şi atrăgătoare.

Primul obiectiv al designerilor a fost introducerea unei palete deschise de culori (alb, crem) pentru a oferi luminozitate interiorului şi pentru a-l face să pară mai mare decât este în realitate.

Tavanul înclinat nu a reprezentat un impediment pentru designeri, acoperind pereţii mai scunzi cu unităţi de depozitare.  

Bucătăria a fost amenajată cu un nivel mai înalt faţă de restul locuinţei (format din living, dormitor şi dining). Mobilierul alb, în stil minimalist şi cu design epurat a fost montat până în tavan, asigurând suficient loc de depozitare. Câteva scaune pot fi scoase şi folosite în zona de dining pentru patru persoane.

Cu ajutorul unui mobilier modular personalizat, designerii au reuşit să creeze un pat mare (de tip roll-out) care alunecă uşor sub podeaua bucătăriei. Patul poate fi transformat rapid într-o canapea confortabilă doar prin extragerea sa parţială şi prin adăugarea unor pernuţe.

Baia se ascunde în spatele unui perete gri închis, care creează un contrast puternic cu restul finisajelor albe sau a celor din lemn natural.

Pentru a-ţi face o idee mai clară cu privire la acest proiect de amenajare ingenios, în galeria foto îţi punem la dispoziţie imagini cu această mansardă înainte şi după renovare.

Sursa foto: http://adorable-home.com

Articole similare

Cum poti decora baia cu bani putini

Elena Virlan

Intr-un cadru natural desavarsit

Simona Popa

Sfatul designerului: Cum integrezi o piesă vintage într-o amenajare modernă?

casamea.ro

Lasă un comentariu