Image default
LifeStyle

Maninarte, atelier de creatie

In copilarie facea parte din diferite ateliere de pictura, iar mai tarziu a migrat in fascinanta lume a modei, costumele sale de carnaval fiind rasplatite cu numeroase premii internationale pentru originalitate. Domeniul scenografiei i-a dat o mare satisfactie, imaginatia sa rafinand asocieri dintre cele mai neasteptate si folosind materiale carora le-a dat o noua dimensiune stilistica.

Din dorinta de a testa limitele creativitatii, a atins si domeniul artei fotografice, lucrand ca fotograf de moda mai multi ani.

Niki Frondi s-a nascut la Arezzo, in Toscana, la 23 septembrie 1974, si este absolvent al Academiei de Arta din aceeasi localitate. A lucrat in domeniul modei mai multi ani, colaborand cu nume sonore precum Dolce & Gabbana sau Cavalli. In 2002 a creat o linie vestimentara ce ii poarta numele, dar continua sa lucreze cu marile case de moda. Creatiile sale vestimentare au aparut in cele mai prestigioase reviste de moda din peninsula, precum Gioia, Elle sau Mary Clair si a imbracat staruri internationale precum Shakira. In 2007, cand colabora cu un atelier din Roma pentru realizarea unei prezentari de moda in cadrul festivalului „Le mille e una donna”, l-a intalnit pe Massimo Leotta.

Creativ si aflat intr-o permanenta cautare si desavarsire artistica, Massimo Leotta s-a impus printr-o viziune inovatoare, indrazneata, de un dinamism vibrant. Intalnirea cu Niki Frondi a insemnat o noua turnura pentru cariera celor doi, atitudinea lor artistica ducand la un veritabil cumul de forte.

Domeniile de manifestare ating atat lumea modei vestimentare, cat si cea a designului de interioare. Ochiul avizat al artistului fotograf redistribuie proportiile, reconfigureaza pozitia accesoriilor, combina culorile si materialele intr-o paleta inedita si aduce in prim-plan detaliul de executie.

Designul pentru interioare, bijuteriile, accesoriile vestimentare sunt domenii in care cei doi protagonisti invita publicul sa participe la un joc interesant de regasire in mijlocul unui univers magic, cu sclipiri pretioase, incantatoare.

Fiecare noua colectie isi spune propria-i poveste, dar ceea ce reprezinta poate individualitatea stilului Maninarte este tocmai felul in care se reuseste schimbarea de perceptie asupra materialelor, a utilitatii lor, a departajarii clare intre calde si reci, moi si dure, masculine si feminine.

Cand au ales ceramica au pornit de la metode traditionale, aducand in prim-plan frumusetea clasica, ce nu are varsta. Unele dintre ele, miniaturile mai ales, pot fi utilizate ca breloc pentru chei, medalion sau brose, altele pot deveni o piesa importanta in aranjarea mesei, ca decor pentru o ocazie speciala. Anumite forme mutabile sunt fixate precum un instantaneu fotografic, ceea ce ii confera stabilitate in timp.

Amprenta Maninarte pentru amenajarile interioare face apel la o vasta paleta cromatica, iar formele si proportiile personalizeaza un camin de exceptie. Modern sau clasic, fiecare isi gaseste locul si linia preferata in jocuri intrigante de lumini si umbre, in asocieri neasteptate de materiale, colaje sugestive cu statut de declaratie artistica. 

Bijuteriile sunt forme pretioase ce traverseaza un parcurs plin de emotii de la proiect la opera finala. Colierele spectaculoase sunt piese unice, irepetabile, cu un aer vintage, romantice, irezistibile.  

 

Articole similare

Bricolaj pentru plante

casamea.ro

Bienala de Arhitectura de la Venetia – o meditatie asupra modernitatii

Madalina Constantin

Cum sa iti decorezi casa de Craciun. Un aer proaspat in preajma sarbatorilor!

RL online

Lasă un comentariu