Image default
Calatorii LifeStyle

Mangiapane, pestera magnifica a Siciliei

Pestera Mangiapane se afla la 18 km nord-vest de Trapani, de pe coasta de vest a Siciliei. Mangiapane este un sat vechi, care a ramas neatins aproape 70 de ani.

In prezent, satul functioneaza ca un muzeu in aer liber, unde vizitatorii pot face un pas inapoi in timp pentru a vedea cum traiau italienii in urma cu aproape 100 de ani.

Citeste si: Monsanto, un sat construit in bolovani

Pestera are o inaltime de 80 de metri, iar de la baza pesterii se pot parcurge in jur de 70 de metri in interior. In interiorul pesterii se gasesc santiere, case, mobilier original, unelte si ustensile vechi.

Mangiapane nu este o destinatie turistica obisnuita. Exista unele indicatoare cu privire la locul in care se afla, insa nu beneficiaza de transport special de la cele mai apropiate hoteluri. Locul pare abandonat, dar reflecta starea reala: nu exista functionari de turism, lanturi de fast food si magazine de suveniruri, asa cum se intalnesc la cele mai multe puncte turistice.

Citeste si: Setenil de las Bodegas – orasul de sub stanca

De asemenea, este indicat sa stiti putina italiana deoarece este putin probabil ca localnicii sa vorbeasca engleza. Aceasta destinatie poate fi tratata ca pe o experienta unica deoarece este lipsita de confortul si facilitatile specifice secolului XXI. Dar tocmai acest lucru face din Pestera Mangiapane un loc atat de special.

 

Articole similare

Citeste sanatos! -Terapie prin lectura intensiva – Te asteptam in librarie! – editia a VII-a, 2015

casamea.ro

Ora de sport cu Florentina Opris

Elena Turcu

Idei de buchete pentru petrecerea de casa noua

RL online

Lasă un comentariu