Image default
Amenajari Interioare

“Mai stai putin!” – mobilier termocromic

Un exemplu este mobilierul denumit simbolic “Mai stai putin!” creat de Jay Watson. Ansamblul contine doua piese minimaliste din lemn, aparent banale, cu finisaj negru mat. Design-ul care nu pare demn de luat in seama la prima vedere, se dovedeste a fi unul interactiv in momentul in care este utilizat.

Cum? Finisajul negru este, de fapt, un material termocromic, adica isi schimba culoarea in functie de temperatura. Tehnologia aceasta este destul de prezenta, de la banalele inele de stare (care isi schimba culoarea in functie de temperatura corpului), la aplicatii cu adevarat utile, ca sticlele termocromice pentru laptele bebelusilor sau fierbatoarele care iti indica momentul in care apa ajunge la temperatura de fierbere.

In cazul mobilierului, caldura corpului uman lasa urme oriunde a avut contact suficient de lung pentru a face transfer caloric. Imprimeurile lasate pot fi de la familiare la surprinzatoare si, mai mult decat atat, scot in evidenta textura reala a lemnului din care sunt realizate obiectele.

Nu suntem siguri de utilitatea unei astfel de inventii (cu siguranta nu intrece eficienta sticlei termocromice de lapte pentru copii), insa, ca experiment social, poate genera noi perspective. Un mobilier de acest fel poate porni un subiect interesant de conversatie, in timp se pot descoperi anumite tendinte sociale daca sunt utilizate in spatiul public sau, mult mai distractiv, se pot inventa o multime de jocuri pe suprafata mesei, spre deliciul grupului de prieteni din jurul ei.

 

 

Articole similare

O garsoniera perfecta pentru tineri

Catalina Coca

Casa de designer

Elena Turcu

Despre importanta unui umidificator in perioada sezonului rece

casamea.ro

Lasă un comentariu