Image default
Home

Mai multa lumina la demisol

Pe piata materialelor de constructii exista sisteme proiectate si fabricate pentru ferestrele demisolurilor. Acestea se monteaza ingropat, la exterior, in zona ferestrei, designul permitandu-le sa indeplineasca mai multe functii. Mai intai, trebuie specificat faptul ca au forma unei cuve care are rolul sa colecteze apa de ploaie. In partea inferioara sunt prevazute cu o gura de scurgere care permite racordarea la reteaua de canalizare.

In al doilea rand, forma alungita a cuvei permite montarea unei ferestre cu dimensiuni mari, adancimea acesteia dictand practic si inaltimea ferestrei. In cazul de fata, au fost montate cuve cu adancimea de 1 m, 1,2 m si 1,4 m. Deoarece sistemul se monteaza ingropat, permite crearea unui gol de fereastra atat deasupra nivelului solului, cat si sub acesta. In acest fel, suprafata vitrata a apartamentului de la demisol a crescut cu aproximativ 150%.

In al treilea rand, cuva este prevazuta cu un gratar din otel zincat care permite luminii sa patrunda in locuinta si, in acelasi timp, faciliteaza traficul normal in vecinatatea cladirii.

Pentru apartamentul prezentat aici au fost achizitionate cinci sisteme cu urmatoarele dimensiuni:

  • 1 buc. 1,2m lungime/1,4m adancime; pret 800 lei;
  • 2 buc. 1m lungime/1,2m adancime; pret 1600 lei;
  • 2 buc. 0,8m lungime/1m adancime; pret 1400 lei. 

Etape de lucru:

1. Dezgroparea fundatiei

Operatia de montaj a sistemelor de drenare a fost efectuata in cadrul unor lucrari mai ample, respectiv izolarea fundatiei imobilului. In acest scop a fost sapat un sant pe langa fundatie.

2. Marirea golurilor ferestrelor

Dupa ce fundatia a fost eliberata de stratul de pamant, golurile ferestrelor au putut fi redimensionate. Operatia s-a realizat prin demolarea peretilor in partea inferioara a golurilor existente.

3. Montajul ferestrelor

Ramele din PVC ale ferestrelor au fost montate numai dupa ce glafurile golurilor au trecut printr-o prima etapa de finisaj.

4. Montajul cuvei

Cuva din polipropilena a fost fixata pe perete in zona ferestrei. Dupa montaj, conducta de scurgere cu care era prevazuta, a fost racordata la conducta colectoare a apelor pluviale.

5. Izolarea fundatiei

In continuare, s-au executat lucrari de hidro si termoizolatie ale peretilor. In acest scop s-au folosit trei tipuri de materiale: carton asfalt cu ardezie, polistiren extrudat si folie de protectie.

6. Umplerea santurilor

Dupa terminarea lucrarilor, santurile au fost astupate cu pamant. Operatia a fost facuta strat cu strat, fiecare dintre acestea fiind bine tasat.

7. Turnarea braului de ciment

De jur-imprejurul imobilului a fost turnat un brau de ciment cu grosimea de 15 cm. Zonele superioare ale cuvelor au fost prinse in acesta, lucru ce a definitivat fixarea sistemelor.

8. Finisajul interior

In interior, peretii au fost izolati cu vata minerala si cu un strat din gips-carton. In zonele ferestrelor, muchiile au fost armate cu profile metalice.

Articole similare

Setul obligatoriu pentru picnic

Elena Virlan

5 must see exhibits at Milan Design Week 2017

Ana Mincu

Portocaliul in amenajarea locuintei

Elena Virlan

Lasă un comentariu