Image default
Practic

Mai multa functionalitate in trei camere semidecomandate

Ei au regandit planurile de amenajare in asa fel incat, la final, locuinta sa corespunda, atat estetic, cat si practic, mult mai bine necesitatilor lor.

Intregul ansamblu locativ are o structura ce iese oarecum din tiparele clasice ale apartamentelor construite inainte de 1990. Astfel locuinta cuprinde doua zone oarecum distincte. Prima dintre ele este generoasa atat in ceea ce priveste spatiul, cat si functionalitatea. Ea cuprinde bucataria, unul din dormitoare, debaraua, WC-ul de serviciu, baia si livingul, toate fiind decomandate de doua holuri care se gasesc intr-o relatie directa.

Cea de-a doua zona este cu mult mai deficitara, spatiul insuficient fiind cel care genereaza o functionalitate scazuta. Pentru a obtine rezultatele propuse, in prima zona au fost luate cateva masuri simple dar eficiente. Este vorba de eliminarea usii de acces in bucatarie si a celei care asigura trecerea intre vestibul si hol.

Cele doua goluri rezultate au fost largite cu 20 cm, ceea ce a sporit in mod remarcabil functionalitatea acestor zone de trecere. In a doua zona s-a recurs la aceeasi solutie, usa eliminata fiind cea dintre sas si camera. Aici insa s-a apelat si la o masura de ordin structural, prin integrarea balconului in aria utila a noului birou.   

Fisa tehnica a structurii: apartament trei camere, semidecomandat, suprafata utila 90 mp, compus din living, dormitor, birou, bucatarie, baie, WC serviciu, debara, vestibul, hol, sas, balcon.

Articole similare

De ce este important ca o locuinta sa beneficieze de o decorare armonioasa si unitara

casamea.ro

Bucatarie mica si simpatica intr-un apartament open-space

Elena Virlan

7 pasi pentru a dormi in patul perfect

Madalina Constantin

Lasă un comentariu