Image default
Home

Lumanari parfumate facute acasa

Astazi, chiar daca lumanarile au doar un rol decorativ sau simbolic, ele nu si-au pierdut farmecul.

Din cand in cand ne place sa cumparam un nou model, cu un miros aparte, cu o forma bizara sau comuna, pentru ca ni le dorim in caminele noastre.

Chiar daca a merge la cumparaturi este un mod mult mai comod de a obtine obiectele dorite, confectionarea acestora in propriul camin va poate aduce mai multa satisfactie. In plus, realizandu-le cu manutele voastre, puteti alege exact culoarea pe care vi-o doriti sau aroma pe care o preferati.

Si sa confectionezi lumanari nu este chiar asa de greu.

In primul rand veti avea nevoie de ceara de albine sau parafina. Sunt produsele brute de care veti avea nevoie pentru a le topi in vederea obtinerii viitoarei lumanari deco.

Atat ceara de albine cat si parafina sau fitilul din fire de bumbac impletit le puteti achizitiona de la magazinele de specialitate care incurajeaza persoanele creative.

Din proprie experienta va sugerez sa alegeti parafina, care se topeste mult mai usor, nu se lipeste de marginile cratitei in care o topiti si nu emana niciun miros.

Ceara de albine este putin mai pretentioasa. O gasiti sub forma de foite, insa aceasta are nevoie de o temperatura mult mai ridicata pentru a se lichefia. De asemenea, din cauza compozitiei vascoase si a faptului ca se incheaga foarte repede la contactul cu aerul rece, aceasta se va lipi de marginile recipientului in care a fost topita. Avantajul este mirosul extrem de placut pe care il lasa in urma aprinderii.

Dupa ce v-ati luat ceara si fitilul, pregatiti-va sa aveti cea mai frumoasa sau haioasa lumanare.

Odata topita ceara, trebuie sa va alegeti un recipient in care sa turnati viitoarea lumanare.

Poate fi vorba de un vas micut din ceramica, un pahar transparent, o cutie din aluminiu cu aer vintage.

Alege modelul cel mai potrivit pentru stilul si amenajarea ta. In cazul in care iti doresti si o aroma anume pentru lumanare, poti adauga uleiuri inmiresmate in ceara topita, inainte ca aceasta sa fie turnata in forma.

Pentru ca fitilul sa ramana pozitionat pe jumatatea lumanarii, confectionati un mic suport sau un simplu betisor de care sa innodati firul din bumbac, iar betisorul sprijiniti-l peste gura recipientului.

Pozitionati-l in asa fel incat fitilul sa ramana pe mijloc, dupa care turnati ceara topita.

Asteptati sa se intareasca si gata, o puteti folosi la o pana de curent, pentru parfumarea aerului din incapere sau, pur si simplu, pentru ca vreti sa vedeti cum arde lumanarea voastra.

Articole similare

Masuta de cafea cu picioare din sticle de vin

Georgiana Sfarlea

Evacuarea condensului aparatului de aer conditionat

Constantin Stefan

Alegeti pardoseala potrivita

Ion Diamandi

Lasă un comentariu