Image default
LifeStyle

Lucruri pe care nu ar trebui sa le folosesti niciodata la curatat

Sunt cateva lucruri pe care, cel mai probabil, cu totii le-am folosit la curatat cel putin o data si care nu ar trebui folosite pe unele obiecte de mobilier niciodata.

1. Otetul: nu ar trebui niciodată folosit pe parchet, gresie sau blaturi de granit deoarece acesta poate deteriora finisajul facandu-l sa para fad.

2. Sapun/detergent: folosirea sapunurilor sau a detergentilor ar putea fi foarte dura si ar putea deteriora covoarele si pielea si poate lasa si pete.

3.Clor: este foarte agresiv si este perfect pentru curatarea baii, dar poate deteriora foarte tare aparatele din otel inoxidabil. Trebuie sa ai foarte multa grija sa nu amesteci clorul cu alte solutii de curatare a baii deoarece combinate pot crea gaz toxic.

4. Amoniac: o solutie comuna in lupta impotriva petelor, amoniacul poate fi destul de daunator si nu ar trebui folosit pentru a curata tapiterii deoarece poate decolora mobilierul tapitat.

5. Buretii de sarma: datorita puterii lor de curatare, buretii de sarma sunt foarte buni la curatatul mizeriei uscate, dar sunt foarte daunatori atunci cand sunt utilizati pe suprafete mai moi decat ei, precum aparatele din otel inoxidabil si vase de fier.

6. Apa fierbinte: Curatarea metalelor precum alama sau argintul cu apa fierbite poate indeparta indeparta petale, dar poate provoca si decolorarea rapda a suprafetei acestora deoarece nu lasa niciun strat protector pe metalul brut. Pentru a pastra stratul protector ar trebui folosita ceara.

7. Matura din paie: o prezenta comuna in orice casa, acest tip de matura ar putea sa iti faca mai mult rau decat bine. Aceasta nu ar trebui utilizata pentru a matura gresia, deoarece paiele vor cauza mici zgarieturi, mai bine folosesti un aspirator sau un mop.

 

Articole similare

Praktiker Romania lanseaza o campanie inedita in care clientii aleg produsul aflat la promotie

comunicat de presa

Un aparat de aer conditionat utilizat sau intretinut necorespunzator poate cauza diverse simptome

casamea.ro

Invitație la prima transmisiune live on-line cultura alternativă

comunicat de presa

Lasă un comentariu