Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Locuinte semi-ingropate, in oras

Nu stim ce ne place mai mult la aceste locuinte: intimitatea, deschiderea spre peisajul elvetian sau modul discret in care se integreaza in zona istorica a orasului. In orice caz, am considerat ca merita sa le vedeti si voi.

Cele 4 case de doua etaje au fost construite in 2012 de biroul elvetian Lischer Partner Architekten Planer, in Lucerna. Fiecare dintre ele este ascunsa in panta unui deal destul de abrupt din partea istorica a orasului elvetian.

Prin semi-ingropare, arhitectii au reusit sa dea acestor case exact ceea ce lipseste in majoritatea caselor din oras: spatii cu o intimitate mai mare. Spre nord, in coasta dealului, se afla zona de noapte, pe doua etaje. Zona sudica este deschisa printr-o vitrare maxima care permite atat introducerea unei cantitati suficiente de lumina, dar asigura locuitorului si un peisaj de invidiat.

Iluminarea este sunt subiect delicat, insa lipsa golurilor in fatadele laterale sau din spate este compensata prin deschiderile mari de sticla de pe sud (atat la parter, cat si la etaj) si prin ferestrele zenitale.

Spuneam, mai sus, ca ne place foarte tare modul in care aceste case contemporane se integreaza in mediul istoric protejat al orasului aflat deasupra lor. Pe langa volumetria care face locuintele sa se confunde cu peisajul, aceste case folosesc materiale asemanatoare celor existente. Decizia de a utiliza travertin rimeaza cu piatra deschisa la culoare a cladirilor din oras, dar da si o senzatie aparte de minimalism volumului general.

Acest minimalism elementar este dus si spre interior, unde amenajarea nu este spectaculoasa, insa este corecta si aerisita.

In final, trebuie sa recunoastem ca am suplimentat lista lucrurilor care ne-au placut. Datorita orientarii foarte precise spre vale si opacitatii peretilor laterali, fiecare dintre cele 4 case, desi una langa cealalta, pare detasata si intima. 

Articole similare

Design minimalist si detalii originale într-un apartament din București

casamea.ro

Ție ți se potrivește stilul minimalist?

casamea.ro

Ce decorațiuni se poartă de Crăciun în 2016

Alina Boicu

Lasă un comentariu