Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Locuinta hi-tech intr-un turn de apa

Sigur ai mers cu trenul prin Romania si suntem convinsi ca ai remarcat si tu multitudinea de turnuri de apa din preajma garilor si poate te-ai intrebat ce se mai intampla cu ele, acum ca functiunea lor a devenit redundanta.

Ei bine, peste tot prin Europa exista constructii asemanatoare, ridicate in prima jumatate a secolului trecut. Unele sunt lasate in paragina, insa altele sunt reconvertite in locuinte. Una dintre cele mai frumoase se afla in Belgia, are 450 metri patrati si proprietarii locuiesc acolo de mai bine de 6 ani.

Parte a patrimoniului belgian, structura cladirii a fost restaurata in 2004, refacandu-se nervurile de beton si inlocuindu-se caramida. Si ferestrele de la ultimul etaj au fost largite, in avantajul spatiilor de locuit.

Locuinta, a carei reconversie a inceput in 2007, este utilizata de un cuplu care locuieste acolo in permanenta, insa, de cateva ori pe luna, o parte a spatiului este inchiriat pentru intalniri exclusiviste si workshop-uri la nivel de management ale diverselor companii.

Aceasta dubla functiune a insemnat tehnologizarea casei, posibilitatea de control a iluminarii, temperaturii si sistemelor IT, dar si posibilitatea de instalare oriunde in casa a videoproiectoarelor.

In rest, locuinta are tot ce e nevoie pentru un confort sporit, de la un garaj cu 2 locuri de parcare si etaj tehnic, la spatii uzuale de locuit, birou si camera de oaspeti. Marele avantaj al acestor turnuri este ca zona de living, cel mai adesea configurata la ultimul etaj, permite o vedere panoramica la 360 de grade care creste foarte mult valoarea locuintei.

Prin urmare, si distributia functionala se realizeaza astfel incat zonele private (dormitoarele) sa fie la etajele inferioare fata de spatiile de zi, unde au acces si invitatii. Amenajarea interiorului a tinut cont de pastrarea unui stil industrial, potrivit zonei si functiunii anterioare a cladirii, dar si de pastrarea integritatii elementelor reprezentative structurii de patrimoniu.

Trebuie sa recunoastem ca ne-ar face o mare placere sa vedem astfel de conversii si la noi, mai ales ca avem un fond construit industrial destul de consistent!

Articole similare

O casa de vacanta chic

Anca Ghiorghiu

Bucătărie organizată ca un mic bistro, într-un apartament colorat

Sânziana Iaru

O altfel de masa plianta

casamea.ro

Lasă un comentariu