Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Locuinta eleganta in regim P+M, de 139 mp

O casa „pe pamant si cu garaj” este visul multora dintre noi, iar aceasta constructie in regim P+M pare sa se apropie de acest vis. Cu 3 dormitoare la mansarda si o zona de zi frumos compartimentata, locuinta este nu numai eleganta, dar si eficienta din punct de vedere functional.

In zona parterului, familia care locuieste in aceasta casa, beneficiaza de un spatiu bine organizat. Vestibulul de acces asigura echilibrul confortului termic deoarece actioneaza ca spatiu tampon intre exterior si interior. El este direct conectat la un dressing de 4,2 mp, unde se pot lasa numeroase perechi de pantofi si haine de strada care nu vor fi niciodata la vedere. De asemenea, garajul are o iesire directa in vestibul, pentru ca proprietarul care soseste acasa cu masina sa nu fie nevoit sa iasa afara inainte de a patrunde in casa.

Aproape de zona intrarii se afla o mica incapere pentru oaspeti care poate fi utilizat si ca birou sau spatiu de studiu. In zona de zi, desi se circula liber intre living si bucatarie, aceste doua functiuni se afla in spatii separate, cu acces propriu spre terasa exterioara din spatele casei. Bucataria este ampla, cu o insula centrala care contine spalatorul, un blat de lucru si o masa pentru micul dejun. Intre bucatarie si camera de zi se parcurge zona generoasa de luat masa.

Un plus: din garaj se poate patrunde direct in bucatarie, prin centrala, artificiu care vine in ajutor mai ales atunci cand vii incarcat de plase de cumparaturi pe care le aduci cu masina.

Etajul are o zona de supanta, care priveste spre livingul de jos, unde este amenajat un birou. In afara de acesta, Exista 3 dormitoare si doua bai, dormitorul matrimonial avand propriul dressing si acces la o terasa spre curtea din spate.

La nivel de finisaje, casa este amenajata in mod simplu, monocrom – in nuante de alb si gri. Pentru crearea spatialitatii si adancimii se utilizeaza texturi – caramida aparenta, vopsita alb, fiind una dintre ele. Parchetul din lemn este in tonuri deschise, care pastreaza luminozitatea intregii case. Obiectele introduse sunt de inspiratie scandinava, au linii simple si curate, insa se disting cateva obiecte moderne, de factura industriala, realizate din metal negru.

Sursa foto: www.extradom.pl

Articole similare

10 idei pentru un decor romantic

Ana-Maria Oancea

38 mp fructificati la maxim

Elena Turcu

Casa Brânduşa – o locuinţă ecologică românească realizată din pământ, piatră şi lemn

Elena Virlan

Lasă un comentariu