Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Locuinta eleganta construita pe un teren mic

Imaginile de mai jos dezvaluie o locuinta structurata pe doua niveluri, parter si etaj. Forma casei este prezentata in linii drepte, fatada ei surprinzand prin eleganta. Cu toate acestea, nu putem spune ca proiectul este incadrat in categoria celor scumpe, costul total al lucrarilor fiind de doar 51.000 euro.

Zugravirea peretilor exteriori in non-culori (cladirea fiind in contraste alb-gri) reuseste sa puna in evidenta aspectul exterior. Placarea cu caramida pe unul dintre peretii exteriori ofera o anumita continuitate lucrarii, tinand cont de materialele folosite la gardul care imprejmuieste terenul aferent constructiei.

Parterul vilei surprinde prin livingul in suprafata totala de 25,65 mp, destul de spatios si incadrat perfect in locuinta. In lateralul sau este amplasata bucataria (de 17,65 mp), continuata cu o terasa deschisa de 30,5 mp.

Chiar daca locuinta nu are locul de luat masa separat, pe timpul verii terasa iti poate oferi un asemenea avantaj.

La etaj, constructia prezinta trei dormitoare, vila devenind astfel accesibila unei familii compuse din trei-patru membri. In cazul in care numarul membrilor este mai mare, se poate renunta la functionalitatea biroului de la parter, in suprafata de 11,90 mp, in asa fel incat sa poata fi transformat intr-un al patrulea dormitor.

Constructia este realizata din cadre de beton armat, la ridicarea acesteia putandu-se opta pentru caramida sau pereti din BCA. In varianta in care alegeti caramida, se asigura o mai buna consolidare a cladirii, iar in cazul in care alegeti sa construiti cu BCA, veti asigura o mai buna izolare termica.

Peretii exteriori au 30 cm grosime si au termoizolatie din polistiren expandat de 5 cm. La acoperis s-a folosit o suprafata de lemn ignifugata si termoizolata, arhitectul optand pentru o constructie din tigla de culoare inchisa, pentru a pastra aceeasi linie coloristica.

Avantaje:

Pretul de numai 51.000 de euro este echivalent cu cel al unui apartament situat intr-o zona periferica a Capitalei.

Intrucat proiectul este prevazut cu etaj, are avantajul unei amprente mici la sol, in asa fel incat pe restul terenului sa poata fi amenajata gradina pe care o visam.

La ridicarea constructiei s-au folosit materiale de cea mai buna calitate.

Dezavantaje:

Absenta diningului la parter nu o plaseaza in randul locuintelor cu o arhitectura moderna.

Parter:

Suprafata totala: 101,5 mp
Living: 25,65 mp
Bucatarie: 17,65 mp
Birou: 11,90 mp
Baie: 6,30 mp
Vestibul: 4 mp
Spatiu depozitare: 2 mp
Hol: 4,85 mp
Terasa: 30,5 mp

Etaj:

Suprafata totala: 111 mp.
Dormitor matrimonial 1: 20,75 mp
Dormitor 2: 18 mp
Dormitor 3: 15,40 mp
Baie 1: 6,85 mp
Baie 2: 4,10 mp
Dressing: 4,60 mp
Hol: 10 mp
Terasa 1: 4,60 mp
Terasa 2: 8,50 mp

Arhitect Razvan Barsan

Articole similare

Iarna la mansarda

Ion Diamandi

Cum reusesc acoperisurile verzi cu panouri solare sa eficientizeze consumul de energie din zonele urbane?

comunicat de presa

Cu Gama Symmetrica pentru Gradina, amenajarile trec usor testul timpului

casamea.ro

Lasă un comentariu