Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Locuinta de 32mp cu dining pentru 10 oaspeti si birou

Despre o locuinta de 32mp nu poti spune decat ca este foarte mica – ba chiar e o garsoniera cu un confort destul de redus. Cu toate acestea, un cuplu pasionat de design a reusit sa amenajeze intr-o astfel de casa, in plus fata de functiunile uzuale, un spatiu pentru musafiri, o zona de lucru pentru acasa si un spatiu de luat masa pentru 10 invitati! Nu e o gluma, se numeste eficienta!

Sa recapitulam: un cuplu si doi caini traind mai mult decat decent in 32 mp, fara a fi obligati de situatie – ci simplu, din dorinta de a trai minimalist. Principalul element de design care ii permite acestei mici locuinte sa gazduiasca atatea functiuni este mobilierul multifunctional, de la un perete-mobilier care contine in interiorul sau un pat dublu, la o canapea usor de convertit. In felul acesta, locuinta are mai multe zone, si ele multifunctionale.

Una dintre aceste zone este camera de zi, in care principalul element de mobilier este o canapea modulara de culoare albastru regal. Din mobilierul greoi, dispus pe un intreg perete, coboara, in timpul noptii, un pat dublu – paturile rabatabile fiind o solutie ideala pentru astfel de spatii mici. Masuta de cafea se poate ridica la diverse inaltimi, asa ca tanarul cuplu nu trebuie sa se abtina de la a organiza mese festive. Prin organizarea modulelor canapelei in jurul mesei ridicate, se pot obtine locuri de sezut pentru 10 invitati! Un ecran suspendat este fixat pe peretele din fata – acesta fiind doar finisat cu o textura in relief, pentru a oferi personalitate spatiului.

In cealalta zona de zi din acest apartament in forma de L, o alta canapea similara serveste unui alt spatiu plin de surprize. Un paravan tip evantai poate inchide spatiul si ajuta la pastrarea intimitatii – atat de necesara intr-un spatiu de mici dimensiuni. Prin reconfigurarea modulelor se obtine un pat dublu, potrivit pentru oaspetii care decid sa ramana peste noapte, dupa o petrecere. In timpul zilei, insa, pe peretele opus canapelei se poate rabata o masa incapatoare, servind drept un birou nefiresc de spatios pentru unul dintre locuitori care lucreaza de acasa.

Te vei intreba, probabil: cum reusesti sa ai in 32 de mp o bucatarie suficient de incapatoare pentru a da mese festive pentru atat de multi invitati? Solutia este simpla: corpuri de mobilier cu depozitare inteligenta. Bineinteles, locuitorii acestei garsoniere nu detin foarte multe obiecte, optand pentru o viata minimala.

Sursa foto: www.dwell.com

Articole similare

Hammam in casa ta

casamea.ro

Top 5 investiţii prioritare pentru noua ta casă

comunicat de presa

7 idei pentru amenajarea unei gradini in stil englezesc

comunicat de presa

Lasă un comentariu