Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Locuiesti intr-o garsoniera de 20 de mp? Iata cum o poti amenaja!

Locuintele mici reprezinta o tentatie pentru studenti si cuplurile tinere care nu-si permit costuri mari de achizitie sau pentru chirie. Insa aceasta solutie are si reale dezavantaje, si anume lipsa spatiului.

Designerii afirma ca garsonierele vechi necesita o transformare structurala aproape totala pentru a putea satisface cerintele actuale de confort si functionalitate. Avem exemplul acestei garsoniere de 20 de mp, care, gratie unui proces complet de renovare, a fost transformata intr-o locuinta moderna, cocheta si practica.

Citeste si: Decor modern intr-o garsoniera de 30 de mp

Garsoniera apartine unui cuplu tanar, care a mostenit-o de la bunici. Talentatii designeri Piotr Matuszek si Gosia Czarny au gasit solutii optime de amenajare, reusind in cei 20 de mp sa integreze principalele functiuni.

In primul rand, au ales culori luminoase deoarece acestea ajuta ca spatiul sa para mai mare decat este in realitate. De asemenea, au utilizat patternuri la scara redusa pentru a oferi interiorului un aspect aerisit. Apoi, au optat pentru mobilier cu linii drepte, simple, cu caracter ludic, dar fara a crea o dezordine vizuala inutila. Unul dintre pereti a fost acoperit cu tapet, model geometric, sporind astfel nota moderna a amenajarii.

Citeste si: Garsoniera de 25 mp

Surpriza acestei amenajari este data de mobilierul multifunctional. Dulapul alb este o prezenta discreta in decor, insa “ascunde” un pat clasic pentru doua persoane. Corpul de iluminat suspendat completeaza latura ludica a decorului si creeaza un contrast cromatic puternic cu mobilierul.

Nu poate fi trecut cu vederea nici acel mic birou amenajat intre pat si fereastra, atat de necesar unor tineri care studiaza/lucreaza si de acasa. Si cum spatiile de depozitare sunt un must have in orice locuinta, designerii le-au creat pe hol, pentru ca incaperea sa ramana cat mai spatioasa.

Citeste si: Decor stylish si tineresc intr-o garsoniera de 28 de mp

Baia a fost abordata diferit de restul garsonierei. Designerii au introdus finisaje cu patternuri bogate, o alegere destul de riscanta intr-un spatiu mic. Insa efectul este de-a dreptul spectaculos. Oglinzile si suprafetele albe au fost alese strategic, ajutand la amplificarea vizuala a spatiului. 

Pentru imagini cu amenajarea acceseaza galeria foto.

Sursa foto: www.home-designing.com

Articole similare

Mobilier clasic reinterpretat pentru interioare moderne

RL online

Casuta ecologica pentru copii

Luana Ibacka

Apartament de 62 de mp amenajat in stil modern

Elena Virlan

Lasă un comentariu