Image default
Amenajare living Practic

Living rezultat din integrarea unui dormitor

In aceasta remodelare spatiala a livingului, proprietarii au renuntat la unul din cele doua dormitoare ale apartamentului si au decis ca suprafata lui sa fie cedata camerei de zi. Astfel au fost adaugati 12 mp, suprafata acesteia crescand de la 18,5 mp la 30,5 mp.

Structura initiala a apartamentului a facilitat punerea in practica a ideii de mai sus. Asa cum am specificat, locuinta este impartita in doua zone distincte, axele longitudinale ale acestora intalnindu-se intr-un unghi de 90°. In cea de a doua zona se gaseau livingul si cel de-al doilea dormitor, ele fiind despartite de un perete neportant din caramizi BCA. Operatiunea de supradimensionare a livingului a constat practic in demolarea acestui perete.

O alta operatie importanta a fost taierea conductelor tur si retur ale instalatiei de incalzire de la nivelul tavanului si inlocuirea lor cu unele noi din polipropilena. Avand in vedere vechimea conductelor metalice si depunerile interioare ale acestora, precum si faptul ca apartamentul este amplasat la parterul blocului de locuinte, masura respectiva a generat beneficii nu doar acestui apartament, ci si celor situate la etajele superioare prin asigurarea unei circulatii mult mai bune a apei calde de la subsol pana la etajul unu. Pentru crestera sigurantei in exploatare, coloanele noi de incalzire au fost prevazute cu robineti.

Deoarece pentru ele au fost construite masti din gips-carton, in zonele robinetilor au fost montate usi de vizitare care sa asigure un acces rapid in caz de avarie.

In fine, la nivelul camerei de zi au fost realizate o serie de constructii din gips-carton, toate contribuind la unitatea stilistica a incaperii.

Articole similare

Cum să-ți construiești singur rafturi modulare

casamea.ro

Cum utilizezi spatiul din jurul caloriferului

Ana Mincu

Decor exotic, din natura

Oana Voicu

Lasă un comentariu