Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Linia de încărcătoare frontale Terex trece la Atlas Maschinen

Atlas Maschinen a declarat că va continua fabricarea de echipamente atât sub brandul Terex, cât și Kaelble/Atlas, iar producția a început în fabrica din Ganderkesee, Germania, în ultimul trimestru al lui 2013. De asemenea, conducerea Atlas Maschinen a mai spus că distribuitorii Terex vor continua să comercializeze echipamente Terex, dacă nu se vor încheia alte acorduri.

Fil Filipov, președintele și proprietarul Atlas Maschinen, a afirmat că modelele L160, L210, L260, L310 se vor alătura celor existente deja sub brandul Kaelble/Atlas, L420 și L450.

“Sunt foarte bucuros că Atlas Maschinen va intra în sfârșit pe această piață importantă cu produse cunoscute și, desigur, cu binecunoscutul brand Kaelble. Asocierea cu Kaelble va oferi distribuției o linie respectabilă de încărcătoare frontale mari”, a declarat Fil Filipov.

Către finele lui 2014, încărcătoarele frontale pe roți vor fi dotate cu motoare cu tehnologia EU Stage IV.

Terex, prin vocea unui purtător de cuvânt, a ținut să menționeze că producția acestor modele de încărcătoare frontale achiziționate de către Atlas a fost oprită încă din luna aprilie 2013. “Această vânzare reprezintă un pas important înainte în procesul de restructurare al Terex Construction, dar și pentru afacerea noastră cu echipamente compacte, în Germania. Terex Corporation se va concentra acum pe extinderea și investirea în gama de mini- și midi-excavatoare și încărcătoare frontale compacte. Am făcut investiții semnificative în versiunile noastre de excavatoare cu motoare Tier 4 și vom continua s-o facem și în viitor, așa cum ne-am concentrat eforturile și asupra afacerii noastre de echipamente compacte”, a mai afirmat acesta.

Prețul pentru care s-a încheiat tranzacția nu a fost comunicat.

Atlas Maschinen a avut legături cu Terex și în trecut, fiind deținută de catre Terex până în 2010, când a fost cumpărată de către Fil Filipov. Tot în 2010, Atlas Maschinen a încheiat și achiziția Terex Atlas UK, pe care a redenumit-o apoi Atlas Cranes UK Ltd.

 

 

Articole similare

Casă în stil neoromânesc: P + 1E/M, 130 mp

Alina Boicu

Regim de inaltime

revista Planul Casei Mele

P+2E 09082010

RL online

Lasă un comentariu