Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Lemnul, un material sustenabil pentru casele moderne

Chiar daca, in prezent, gama de materiale de constructii este tot mai larga, lemnul continua sa se numere in topul materialelor utilizate la construirea locuintelor moderne.

Locuintele realizate din lemn prezinta o multitudine de avantaje. In primul rand, sunt calduroase iarna si racoroase vara. Acest lucru se explica prin faptul ca lemnul este un bun izolator termic si fonic. In plus, este un material natural si ofertant din punct de vedere estetic.

Mai mult, studiile arata ca locuintele din lemn rezista la cutremure, pot fi montate intr-un timp scurt (de la 10 pana la 90 de zile), presupun cheltuieli energetice cu pana la 60% mai mici, sunt ieftine si, cel mai important, nu polueaza mediul.

Inainte de a fi utilizat, lemnul trebuie tratat in prealabil! Daca exteriorul nu este tencuit, lemnul trebuie finisat cu un lac special, care sa-l protejeze impotriva razelor UV si al insectelor. Cea mai indicata este folosirea unor lacuri naturale.

Desi numarul celor care isi doresc case 100% din lemn nu e chiar mic, in tot mai multe situatii lemnul este combinat cu alte materiale, cum ar fi betonul sau sticla, rezultand locuinte foarte trendy.

Articole similare

Vopsele pentru interior

Anca Ghiorghiu

Vine iarna! Tu ti-ai izolat casa cu vata minerala?

Catalina Coca

Locuinta P+M

RL online

Lasă un comentariu