Image default
Amenajare living Practic

Lectia de stil: Drift Wood

Ca sa poti recrea acest decor la tine acasa, nu trebuie decât sa fii un impatimit iubitor al marii. Daca e asa, cu siguranta ca te-ai plimbat de multe ori pe o plaja pustie si ai adunat scoici, pietricele si bucati de lemn indelung slefuite de miscarea valurilor, batute de vânturi si albite de sare.

Privindu-le cu atentie, ai descoperit ca ele nu sunt doar gri, ci creeaza un evantai minunat de nuante de alb, gri, ocru, bej, grej, crem si chiar de nuante mai indraznete, ce includ oranjul stins sau verdele pal si griurile mai tari, albastrii, ale antracitului. Cu ajutorul acestor tonuri, poti recrea stilul shabby-chic, in care amestecul de nuante pale, materiale si de stiluri de mobilier este la mare pret.

Totul a pornit de la acest perete acoperit in intregime cu panouri din lemn recuperat si finisat astfel incât sa isi pastreze nuantele naturale, foarte asemnatoare cu cele ale lemnului ce a plutit in deriva pe mare si a esuat pe o plaja, albit de soare si de apa sarata. Pentru ca fundalul este destul de inchis, am ales mobilier deschis la culoare, pornind de la alb – cum sunt masuta de cafea si cea situata in dreapta canapelei – si continuând cu nuanta inului si bej pal – canapeaua si fotoliul.

Un taburet sculptat in lemn – si el intr-o nuanta naturala si cu o forma ce a pastrat foarte mult din elementul din care a fost realizat – a fost asezat lânga fotoliu si serveste drept o a doua masuta, tocmai buna pentru ceasca de cafea.

Obiectele decorative au fost alese in functie de aceleasi criterii: materiale si forme simple, desprinse parca din natura. Un lampadar cu abajur textil contrabalanseaza arbustul decorativ din stânga canapelei, iar pledul si pernele decorative par a fi facute in casa, din materiale recuperate.

Simplitatea este cuvantul de ordine, singurul element mai elaborat fiind covorul tesut manual, realizat la Aubusson, o copie dupa un model de secol XVII, a carui paleta coloristica reia nuantele folosite in restul decorului.

Nu te sfii sa pui alaturi nuante de bej si de gri. Inspira-te din frumusetea naturii, in care nicio culoare nu pare fortata!

MUGUR KREISS
ARHITECT SI DESIGNER
[email protected]
www.mkdesign.ro

Foto: Robert David

Documentare: Oana Voicu

Material preluat din Revista Caminul, numarul aprilie 2012.                                                                                                                                                                   

Articole similare

Camera copilului, un proiect serios. Ambientul si culorile.

casamea.ro

Cum sa decorezi cu turcoaz si argintiu?

Catalina Coca

Baia de la mansarda

Constantin Stefan

Lasă un comentariu