Image default
LifeStyle

Latura sinistra a modeling-ului, dezvaluita intr-un nou film

Filmul a fost lansat la festivalul SXSW din Austin si a starnit reactii virulente din partea publicului. Regizorii sunt David Redmon si Ashley Sabin.

Povestea porneste de la premisa ca industria fashion are nevoie de chipuri cat mai noi si mai proaspete. Din cauza faptului ca tinerele din orasele mari si din tarile bogate nu mai sunt chiar atat de “inocente“, industria recurge la tot felul de trucuri.

Din acest motiv, foarte multe persoane isi castiga existenta din jobul de “cautator” de talente. Este si cazul lui Ashley Arbaugh, fost model in SUA, trimisa de agentia care a angajat-o pretutindeni in lume – dar mai ales in tarile sarace – pentru a gasi urmatorul chip celebru.

In film, Ashley calatoreste pana in Siberia pentru a cauta posibile modele.

“Nu esti niciodata prea tanara. Cand ma gandesc la definita cuvantului frumos, imi vin in minte fete aflate la o varsta cat mai frageda“, a declarat Ashley.

Aceasta o “descopera” pe Nadya Vall, o copila in varsta de 13 ani, pe care o convinge sa plece in Japonia pentru a onora un contract de modeling. Fata nu vorbeste limba engleza si este pusa sa minta in legatura cu varsta: i se cere sa spuna ca are 15 ani!

Copila accepta pentru ca vrea sa isi ajute familia care o duce greu si crede in mirajul carierei de fotomodel. Ea este trimisa singura la Tokyo, fara niciun insotitor si doar cu o hartie in buzunar pe care scrie adresa agentiei.

Nadya mai infrunta si riscul de a ramane datoare fata de agentia din Tokyo in caz ca nu isi poate duce contractul pana la capat.

Filmul scoate la iveala o latura cruda a industriei frumusetii si vrea sa ridice un semn de intrebare cu privire la legalitatea folosirii unor fete atat de tinere pe post de slave ale lumii fashion.

Sursa: www.modista.ro

Articole similare

Patru zile de film românesc într-un oraș fără cinematograf

comunicat de presa

Un Cuplu Mortal, acum si pe DVD!

comunicat de presa

Lifestyle marca Versace Home

revista Caminul

Lasă un comentariu