Image default
Amenajari Exterioare

Lanţurile pentru ploaie, o alternativă modernă a burlanelor uzate

Cu siguranţă, mulţi proprietari de case îşi doresc un înlocuitor modern şi mai estetic pentru burlanele vechi şi uzate.

Ei bine, acestea pot fi înlocuite cu decoraţiuni mai noi, şi anume lanţurile pentru ploaie sau rain chains. La noi în ţară sunt folosite rar, însă pentru străini reprezintă o soluţie mult mai plăcută pentru colectarea apei pluviale. Probabil lanţurile pentru ploaie au fost inventate de japonezi deoarece pentru prima dată au fost folosite în Japonia, unde şi acum au mare succes. Uneori, sunt folosite mai mult pentru rolul estetic. De asemenea, mişcate de vânt, lanţurile produc zgomote line şi calmante, perfecte pentru a însoţi o ploaie caldă şi plăcută de vară.

Modul de funcţionare al lanţurilor pentru ploaie

Eficienţa acestor lanţuri nu este egală cu a burlanelor, însă le pot înlocui cu succes, dacă se doreşte o soluţie modernă şi estetică. Lanţul pentru ploaie are capacitatea de a ghida scurgerea apei aşa cum o face un burlan clasic din tablă sau PVC. Principiul de funcţionare este următorul: mai multe obiecte de acelaşi fel sunt prinse între ele cu un lanţ (sau unite direct) permiţând astfel scurgerea apei pe verticală, asemenea unei cascade. Trebuie avut în vedere şi greutatea gheţii care se formează pe lanţuri în timpul iernii. Există kituri de agăţare a acestora de streaşină, create special pentru a suporta o greutate mai mare în cazul lanţurilor cu lungimi mari.

Lanţurile sunt bune pentru ploile slabe, însă pentru cele puternice nu reprezintă cea mai bună alegere. Însă pot fi prinse lângă un burlan pentru a înfrumuseţa colţurile casei sau agăţate de crengile copacilor din grădină cu rol decorativ. În cazul în care burlanele uzate nu-şi mai fac treaba, cel puţin ca soluţie provizorie pot fi luate în calcul lanţurile pentru ploaie.

Din ce pot fi realizate lanţurile pentru ploaie

Elementul principal este lanţul, de care pot fi prinse diverse obiecte, care se aleg în funcţie de imaginaţia şi creativitatea fiecăruia. De exemplu, se pot folosi ghivece mici (apa se va scurge din ghiveci în ghiveci până jos), zale, conuri de brad, tacâmuri sau doar linguriţe vechi, găleţi în miniatură, vase din lut ars etc. La baza lanţului trebuie să existe un recipient mai mare (de exemplu, un butoi) în care să fie colectată apa de ploaie. Ulterior, apa poate fi folosită în scopuri casnice.

Pentru mai multe modele creative de lanţuri pentru ploaie accesează galeria foto.

Sursa foto:

karmastream.com

windandweather.com

 

 

Articole similare

Bucatarie amenajata in stil industrial

Elena Virlan

Invata sa faci acasa un aranjament floral „ca la carte”

RL online

Sera pentru uz personal – un proiect costisitor?

Olivia Vereha

Lasă un comentariu