Image default
Legislatie Solutii Constructive

La casa sau la bloc?

Casa pe pamant sau apartament la bloc?

Multi isi pun aceasta intrebare atunci cand decid sa-si achizitioneze o locuinta. In prezent, data fiind si scaderea preturilor la terenuri, cel putin in zonele limitrofe ale Capitalei, si a preturilor materialelor de constructii, cele doua tipuri de proprietati au ajuns la valori, in unele cazuri, aproximativ egale. Motivele pentru care o persoana opteaza pentru una dintre cele doua locuinte sunt diverse.

“Majoritatea cumparatorilor stiu exact ce vor”
Daniel Zamfirescu, consultant imobiliar al agentiei Perfect House, spune ca cele mai multe dintre persoanele care cer ajutorul agentiilor imobiliare in vederea identificarii unei locuinte stiu exact ce vor atunci cand discuta cu reprezentantii acestora. “Categoria celor indecisi are un numar mic de membri, majoritatea clientilor avand deja, in momentul in care trec pragul agentiei, o idee clara asupra locuintei care li se potriveste“, spune consultantul.

El adauga ca nu exista un portret anume pentru a-l descrie pe fiecare dintre clientii care opteaza pentru una sau cealalta varianta de locuinta. “Exista atat tineri, cat si persoane mai in varsta, care prefera linistea si spatiul larg al unei case pe pamant, dar si oameni care aleg sa ramana aproape de ritmul alert al orasului”, precizeaza Daniel Zamfirescu. Consultantul previzioneaza ca, in viitor, vom asista la o reorientare, in special a generatiei tinere, catre casele pe pamant, mai ales ca orasul va “inghiti” zonele care acum sunt considerate in afara sa, dar localizate la maximum 15-20 km de limitele sale.

Valorile aproximative ale locuintelor
Casa lui Alexandru Murar are doua niveluri totalizand 200 mp plus o mansarda de aproximativ 50 mp. Costul total al investitiei, reprezentat de pretul terenului, autorizatii, proiect si constructia propriu-zisa, se ridica la aproximativ 125.000 de euro, cu precizarea ca locuinta a fost ridicata «la rosu» inainte de ieftinirea materialelor.

Apartamentul lui Bogdan Paunescu are patru camere si o suprafata de 90 mp, pretul de achizitionare fiind, in noiembrie 2007, de 100.000 de euro.

sursa: www.romanialibera.ro

Articole similare

6 sfaturi pentru o alegere inspirata a grilajelor si obloanelor

Costel Popa

Sisteme de umbrire mediteraneene

Elena Virlan

Dormitorul, sursa ta de energie

Archicraft

Lasă un comentariu