LifeStyle

KAZA Concrete transforma schitele artistilor in placi tridimensionale

In cadrul seriei de intalniri Osmyum Nights, showroomul Osmyum din capitala a prezentat KAZA Concrete, brandul de design care si-a construit un renume international prin colaborarile multiple cu artisti din varii domenii si prin piesele tridimensionale, realizate dintr-un compus special pe baza de ciment. Evenimentul a avut loc, marti, 24 noiembrie, in prezenta CEO-ului KAZA, dl. Joe Meszaros.

Conceptul KAZA se adreseaza unui segment de nisa: cautatorilor de solutii inedite pentru finisajele interioare, iubitorilor de produse manufacturate si celor care sunt deschisi sa lucreze cu materiale deosebite.

Piesele din colectiile KAZA au fost realizate pornind de la schitele a 17 artisti, din domenii diferite, precum artistul tattoo Chaim Machlev, din Berlin, Patrycja Domanska si Tanja Lightfoot, designeri de obiect, din Viena, artistul origami Ilan Garibi din Israel, precum si alti architecti, graphic designeri din SUA si Europa. Mixul cultural si de cunostinte au contribuit la efectul pe care l-a avut brandul la nivel international – fiecare creativ venind cu propriile conceptii, radacini, influente etnice, set de valori si viziune estetica, punand astfel o amprenta personala si unica asupra produsului final. Piesele KAZA pot fi montate grupat sau secvential, pentru a crea geometrii, planuri si iluzii optice.

Pentru proiectele exclusiviste, se pot crea piese KAZA unice: de la schita, la proiect, la forma tridimensionala fiind doar distanta de cateva zile. Aici schita poate fi realizata fie dupa viziunea clientului, fie cu sprijinul designerilor KAZA. Piesele personalizate se pot produce in cantitatea si culoarea dorite si pot fi ajustate, prin aplicarea de lacuri si vopseluri speciale si pentru zone cu umiditate sporita sau zone exterioare.

Fara a tehnologiza excesiv procesul de productie, KAZA a reusit sa inoveze la nivelul materialului din care sunt lucrate piesele sale: cimentul reinterpretat devine astfel o notiune specifica brandului KAZA. In procesul de productie nu sunt folosite utilaje industriale, mixtura finala a materialului uscandu-se natural, la temperatura camerei. Toti acesti pasi in realizarea pieselor KAZA presupun munca manuala, de la crearea sabloanelor, la asamblarea produselor finale. 

Related posts

Lasă microbii și problemele la ușă cu tăvițele din oțel inoxidabil pentru dezinfectarea încălțămintei

Adina Meyers

Cum ai grijă de plantele tale la finalul iernii

Adina Meyers

Hotelul Bicaz – Pirates Resort din Mamaia, proiectat de echipa inSIGN, a fost premiat

Adina Meyers