Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Izolarea pardoselilor si a plafoanelor, un aspect important pentru sanatatea casei

Cand vorbim de izolatii, pentru consumatorii nespecializati in domeniu, primele cuvinte care ne vin in minte sunt pereti, protectie, caldura, zgomot etc. Nimic mai corect. Dar trebuie sa ne gandim si la izolatia pardoselilor si a plafoanelor in egala masura.

Inainte sa apelam la incalzirea prin pardoseala si alte artificii tehnologice de a asigura un climat placut si constant la interior, ar fi bine sa vedem ce putem face pe termen lung, pentru a eficientiza  costurile si pentru a investi corect in produse durabile.

Vata minerala este o optiune demna de luat in calcul in ceea ce priveste izolarea optima a locuintei datorita valorii scazute a coeficientului sau de conductivitate termica. Ceea ce inseamna ca, pe timp de vara, casa noastra va fi racoroasa si primitoare si, pe masura ce ne apropiem de sezonul rece, stratul protector isi inverseaza proprietatile, mentinand aceeasi temperatura echilibrata, in ciuda temperaturilor neprietenoase de afara. 

In acelasi timp, acest material izolator indeplineste o a doua functie importanta, si anume siguranta la incendii fiind un produs incombustibil, neintretinand arderea si fara sa emane gaze nocive la contactul cu flacarile. 

Durabilitatea izolarii pardoselilor si plafoanelor cu vata minerala bazaltica este garantata de o a treia calitate: proprietatea necoroziva a acesteia. Izolarea nu va fi afectata de ciuperci sau de microorganisme si nici 

nu va putrezi in timp, iar sanatatea casei si a familiei dumneavoastra este garantata de natura sa ecologica, deloc daunatoare mediului.

La final am pastrat ceea ce este mai bun, si anume proprietatile de izolare fonica ale vatei minerale. Practic, odata ce v-ati izolat atat pardoseala, cat si tavanul, veti crea un mediu linistit, ferit de zgomotele din exterior sau de la vecini.  Mai mult, puteti lua in considerare acest beneficiu si atunci cand aveti in plan amenajarea unui studio de muzica sau a unui atelier mecanic. Astfel, izolarea pardoselei, plafonului si a peretilor va permite sa va desfasurati activitatea in voie, fara a crea inconveniente pentru altcineva. 

Articole similare

Casa inspirata din arhitectura britanica

Anca Ghiorghiu

Cum sa ajungi mai repede acasa?

RL online

Earthship, Arca din cauciucuri uzate

Dan Mazilu

Lasă un comentariu