Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Izolarea locuintei- un aspect important pentru o viata prelungita

Incet, incet, grija pentru mediul inconjurator si pentru un stil de viata cat mai sanatos se face prezenta si in randul romanilor, multi dintre acestia apeland la diverse metode de salvare a energiei, generand astfel intr-un impact mai mic asupra naturii.

Casa in care locuim reprezinta un mare consumator de resurse, de la caldura, lumina, pana la materialele folosite pentru ridicarea ei si timpul petrecut in acest sens. O locuinta fara o izolatie corecta este vulnerabila, nesigura si nici nu iti poate oferi confortul absolut de care ai nevoie. O locuinta neizolata „ingheata” de frig asa cum noi tremuram iarna cand nu ne luam haina corespunzatoare pe noi.

Vestea buna este ca exista solutii, relativ usor de pus in practica. Izolarea cu vata minerala a locuintei reprezinta varianta ideala pentru orice tip de suprafata, incepand cu peretii exterior, fatada casei, mansarda sau peretii despartitori. In functie de destinatia ei, vata minerala utilizata poate fi de doua feluri: de sticla sau bazaltica, sub forma de placi sau rulouri.

Odata decisi asupra acestui aspect, izolarea va aduce o multime de benefici:

reducerea consumului de energie, care se poate traduce in termeni economici (facturi mai mici la intretinere), dar si in termeni ecologici (scade emisia de CO2 a centralei, reduce incalzirea globala si nu afecteaza climatul)

reducerea zgomotului din exterior (izolare fonica)

imbunatatirea rezistentei la incendii, vata minerala avand cel mai ridicat nivel de protectie, si anume clasa A 1. Cu alte cuvinte, in cazul unui eveniment nefericit, veti avea timp sa iesiti din locuinta sau sa va recuperati o parte din bunuri pana la sosirea pompierilor sau stingerea focului.

In plus, vata minerala nu dezvolta microorganisme, este hidrofuga, adica nu interactioneaza cu apa, nu corodeaza, nu se contracta, asadar nu isi pierde din proprietati de-a lungul timpului, fiind o investitie pe termen lung fara precedent.

 

 

 

 

Articole similare

Corectarea unor gafe de proiectare si executie

Dan Mazilu

Vrei o casa sanatoasa? Trateaza corect fatada!

RL online

De ce Lintec? De ce sistem containerizat?

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu