Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Invelitori potrivite pentru sezonul rece

Asa cum vara iti amenajai locuinta in asa fel incat sa tolerezi mai usor canicula, acum a sosit momentul sa treci la pilote, cuverturi si pleduri groase, pufoase si in culori calde.

Desigur, acestea pot completa frumos decorul, deci aveti un motiv in plus pentru a le selecta cu atentie. Prioritare in aceasta perioada sunt pledurile, paturile, pilotele si cuverturile.      

Cuverturile

Varietatea de modele si culori existenta pe piata le face usor de asortat cu perdelele, covorul sau alte elemente dintr-o camera. Culorile calde si materialele moi creeaza senzatia de cald, de spatiu primitor si intim.

In magazinele de specialitate se gasesc cuverturi potrivite stilului clasic, rustic, traditional, dar si modern, nonconformist. Modelele pot fi atat simple, cat si florale, brodate sau decorate cu falduri si volane.

Citeste si: Ce tip de perna ti se potriveste

Pledurile

Inainte de a merge la cumparaturi, masoara patul sau canapeaua (lungime si latime) pentru a te asigura ca nu te vei intoarce cu marimi mult prea mici. De asemenea, evita sa cumperi „dupa ochi” si citeste precizarile de pe ambalaj.

Paturile

Acestea se confectioneaza din lana sau fibre sintetice. Paturile din lana se folosesc de mult timp, sunt destul de calduroase, dar necesita atentie la spalare deoarece temperaturile ridicate le pot dauna. De mare ajutor este citirea cu atentie a etichetei. Paturile din fibre acrilice sunt mai calduroase, usoare si pot fi spalate la masina. Cele de tip traditional pot indeplini si rolul de cuvertura. Pentru a crea o atmosfera calda si reconfortanta, poti opta pentru paturi sau alt tip de invelitori din blana sau pufoase.

Citeste si: Cum alegi cea mai buna pilota

Pilotele

Se realizeaza din fibre sintetice, puf de gasca, microfibre, lana prelucrata industrial etc. Este de preferat ca fetele acestora sa fie din bumbac, un material moale si apreciat. Pilotele realizate din microfibre sunt usoare, tratate septic si cu pret accesibil. Pilotele din puf de gasca sunt considerate cele mai calduroase. Modelele din fibre sintetice prezinta avantajul ca se intretin usor, au greutate redusa si asigura o buna aerisire.

La cumpararea unei pilote trebuie sa iei in calcul urmatoarele: anotimpul pentru care vrei sa o cumperi, dimensiunile si materialul. Pilotele confectionate din microfibra pot fi folosite in orice anotimp,  iar cele din lana si puf, doar iarna.

Articole similare

Cum sa alegi cel mai potrivit mini cuptor

casamea.ro

Simplitate si spatiu deschis intr-un apartament

Laura Ilica

Separatoare de cameră: 35 de modele ingenioase

Elena Virlan

Lasă un comentariu