Image default
Amenajari Exterioare Gradinarit

Intretinerea gradinii in luna decembrie

Fiecare luna a anului presupune o serie de lucrari specifice pe care gradina noastra le solicita, insa acum vorbim de ceea ce trebuie sa facem in luna decembrie.

Vom incepe cu lucrarile necesare pentru intretinerea gazonului, caci aceasta este preocuparea principala a multor gradinari profesionisti sau amatori.

De multe pe peluza de gazon exista arbori sau arbusti care pierd frunza destul de tarziu. De exemplu mestecenii, salciile si platanii reactioneaza in acest fel. Chiar daca a dat bruma sau un pic de zapada, acele frunze trebuiesc greblate de pe iarba. Daca le lasam acolo, pe masura ce ele putrezesc vor face gauri in gazon, gauri ce la primava vor fi foarte inestetice si greu de reparat.

La pomii fructiferi se face o stropire cu solutii uleioase. Scopul acestora este de a indeparta larvele depuse toamna de unii paraziti. Aceste solutii fiind uleioase nu ingheata, iar aplicarea se face in miezul zilei, cand nu bate vantul, si nu ploua sau ninge.

Acelasi tratament se face si la conifere. Solutiile difera de cele pentru pomii fructiferi, insa sunt tot uleioase, si au cam acelasi scop. Daca temperaturile va permit (nu scad noaptea sub 0 grade), mai puteti aplica si un fungicid pentru a combate focul microbian- o ciuperca foarte des intalnita la conifere ce duce la desfrunzirea acestora.

Nu uitati de protejarea diverselor plante decorative. Daca aveti in curte rhododendroni, smochini sau diverse tufe de origine mai sudica, acestea trebuiesc imbracate. Puteti folosi diverse materiale in acest scop: paie, rogojini, coceni de porumb, folie din fibra de nuca de cocos, folii speciale pentru inveliea plantelor. Orice folositi, trebuie insa sa aveti grija sa lasati totusi plantei, posibilitatea de a respira. Aceste vesminte, se indeparteaza primavara cand plantele incep sa porneasca in vegetatie. Deasemenea, la trandafiri se recomanda sa faceti un musuroi de frunze la baza tulpinii lor.

Mai multe informatii si sfaturi gasiti si pe www.amenajarigradinibucuresti.ro

Articole similare

5 sugestii de utilare a baii de serviciu

Elena Virlan

Corpuri de iluminat pentru gradina

Dan Mazilu

Plantarea pomişorilor, o activitate benefică sănătății

casamea.ro

Lasă un comentariu