Image default
LifeStyle

Intretine corespunzator mobilierul!

Mobilierul din PAL melaminat

Intretinerea lui se face cu emolienti speciali, cum sunt cei de la Pronto sau Polish. Pentru lustruire, apeleaza la o ceara speciala pentru lemn. Solutia de curatare se aplica in forma de opturi pe o carpa fina, de preferat din bumbac, ca sa nu zgaraie mobila.

Orice tip de pete (inclusiv de cerneala si pix) se indeparteaza foarte bine cu Pronto pentru multisuprafete. Evita insa produsele ce contin alcool si inalbitori. De asemenea, nu usca suprafetele din PAL cu uscatoare electrice.

Mobilierul din MDF

Pentru intretinerea lui poti folosi aceleasi solutii ca in cazul mobilierului din lemn. Este exclus sa utilizezi solutii pe baza de alcool, deoarece il pot deteriora. In cazul in care ai achizitionat recent mobilierul, este indicat ca, timp de 15 zile de la indepartarea foliei protectoare, sa nu stergi suprafetele fronturilor lucioase. Aceasta masura are rolul de a preveni zgarierea fronturilor cu finisaj lucios (HG). Dupa aceasta perioada, poti sterge suprafetele cu carpe moi (prosop cu microfibra), umede, utilizand produse de curatare pentru lemn.

Mobilierul din sticla

Sterge praful de pe el cu o carpa uscata sau cu o laveta moale. In ceea ce priveste murdaria, o poti curata cu solutie destinata suprafetelor din sticla sau geamurilor. Sticla sablata se curata in acelasi mod.

Daca sticla este mai groasa si foarte murdara (de exemplu, geamurile mobilierului de bucatarie), apeleaza la un detergent de vase. Dupa spalare, sterge-le foarte bine, pentru a nu ramane urme de detergent. In orice caz, evita substantele abrazive sau solutiile ce contin uleiuri.

Articole similare

Tablouri-ceas mozaicate

casamea.ro

Wacker Neuson va deschide o nouă fabrică în China

M.Equipment

INNOVA

Elena Turcu

Lasă un comentariu