Image default
Legislatie Solutii Constructive

Intrebare obligatorie la incheierea unei asigurari

Indiferent daca vrei sa inchei o polita de locuinta facultativa separata de polita de locuinta obligatorie (PAD) sau vrei sa inchei polita facultativa odata cu cea obligatorie, cel mai bine este sa te documentezi din timp asupra caracteristicilor acestora.

Polita de locuinta facultativa este asigurarea care acopera mai multe riscuri fata de cea obligatorie. Intr-o polita facultativa poti avea acoperite riscuri de tipul: incendiu, furtuna, vandalism, grindina, furt s.a.

Suma primita drept despagubire, in caz de dauna, depinde intotdeauna de suma asigurata a imobilului, stabilita de tine la incheierea politei. In functie de compania la care ti-ai facut asigurare, primeşti despagubire la prim risc sau despagubire proportionala.

Asigurarea cu despagubire la prim risc inseamna ca, in cazul unei daune, primeşti ca despagubire valoarea integrala a daunei, daca aceasta este in limita sumei asigurate.

Exemplu: O locuinta cu o valoare reala de 100.000 de euro este asigurata de client printr-o polita de asigurare cu suma asigurata de 50.000 de euro.

In cazul unui incediu in care casa arde integral, clientul va primi despagubire 50.000 de euro. In cazul unei furtuni puternice, in care locuinta isi pierde o parte din acoperis (paguba de 1.000 de euro) clientul primeste 1.000 de euro.

Asigurarea la care se aplica principiul proportionalitatii inseamna ca in cazul unei daune, despagubirea este egala cu valoarea daunei la care se poate aplica un coefieicient de subasigurare, in cazul in care se constata o suma asigurata a imobilului mai mica decat valoarea reala a acestuia.

Exemplu: O locuinta cu o valoare reala de 100.000 de euro este asigurata de client printr-o polita de asigurare cu suma asigurata de 50.000 de euro.

In cazul unui incendiu in care casa arde integral, clientul va primi despagubire de 50.000 de euro. In cazul unei furtuni puternice, in care locuinta isi pierde o parte din acoperis (paguba de 1.000 de euro) clientul primeste 500 de euro. Valoarea despagubirii este, deci, valoarea daunei la care se aplica un coeficient de 50% rezultat din subasigurarea locuintei.

De unde cumpar online polita de asigurare pentru locuinta?

Cel mai simplu mod de a achizitiona o polita de asigurare este evident din confortul propriului fotoliu, online. In acest moment, cu toate ca sunt multe site-uri de tip “magazin de asigurari”, aproape toate se axeaza pe vanzarea de polite de tip RCA. Asigurarile de locuinta, atat cea obligatorie, cat si cea facultativa (cu despagubire la prim risc) pot fi achizitionate direct de pe site-ul oficial de vanzari al ASTRA Asigurari,www.astraonline.ro.

Conform site-ului mentionat, pretul pentru asigurarea facultativa a locuintei incepe de la 10 euro/ an si acopera 19 riscuri suplimentare printre care: incendiu, inundatii, furt, vandalism si raspunderea civila fata de terti.

 

Articole similare

O vara asortata cu oferte promotionale, in mansarda ta!

comunicat de presa

Proiect de casă gata făcut sau proiect nou?

Elena Virlan

Două noi harvestere mari în portofoliul Logset

M.Equipment

Lasă un comentariu