Image default
Amenajare dormitor Practic

Intoarcere la esenta lemnului de brad

De aceea, unii dintre noi prefera pentru aceasta incapere un decor simplu, in stil rustic, care sa aduca ceva din atmosfera curata si linistita de la tara.

Rezistent, accesibil si usor de prelucrat, lemnul de brad poate fi utilizat pentru a construi dulapul de haine, comoda, noptierele si patul. Ultima piesa de mobilier poate fi prevazuta cu un baldachin din panza taraneasca, care va da amenajarii o nota romantica.
Peretii, de obicei realizati din lemn, nu sunt mascati sau tencuiti. Pentru a pastra aspectul natural, acestia pot fi lacuiti sau vopsiti in culori precum alb sau verde, iar ulterior li se poate oferi un aer uzat, de vechi. Daca locuiti la bloc, puteti obtine un look cat mai autentic placand peretii de beton cu scanduri din lemn sau cu dale din piatra ardezie ori cu alt tip de roca. De asemenea, pentru a compartimenta suprafata locuintei, puteti construi panouri din piatra sau lemn care sa redea atmosfera spatiului rustic.
Accesoriile casnice si decorative vor fi si ele realizate din materiale inspirate din natura. Astfel, foarte potrivite sunt obiectele din lut, lucrate manual si pictate cu motive traditionale, perdelele realizate din broderii de dantela, cuverturile din in brodat cu elemente florale, ornamentele din fier si aranjamentele de sezon alcatuite din frunze, radacini, paie, conuri de brad sau flori de camp.
Pe noptiere puteti aseza lampi cu gaz, felinare sau lumanari amplasate in canute de lut, in locul clasicelor veioze. Un alt element decorativ traditional este stergarul, care poate fi amplasat pe perete, pe mobilier sau in locul unei fete de masa.

Articole similare

Ai un balcon mic? Iata cateva sfaturi pentru a-l face sa para mai mare

casamea.ro

4 lucruri esentiale despre blaturile din piatra

Catalina Coca

7 dormitoare opulente din casele vedetelor

Alina Boicu

Lasă un comentariu