Image default
Calatorii LifeStyle

Interviu cu presedintele Romaniei, Traian Basescu

– La 92 de ani de la Marea Unire si la un an de la realegerea dvs. ca presedinte, care este principalul obiectiv al Romaniei?

T.B.: Obiectivul de an este evitarea unui derapaj economic masiv.

– Si obiectivul pe termen lung?

T.B.: O tara nu poate avea un singur obiectiv. Pe termen scurt, obiectivul nostru este admiterea tarii in spatiul Schengen la termenul stabilit, chiar daca trebuie sa constat ca sunt lideri romani de partid care se duc si cer la Parlamentul European sa amane aderarea Romaniei.

– Va referiti la Victor Ponta?

T.B.: Da. Cei ca el dispretuiesc interesul romanilor, in schimbul interesului lor politic de moment, acela de a arata cu degetul ca puterea a avut un esec. Eu raman insa optimist plecand de la o realitate, aceea ca Romania isi va indeplini integral toate obiectivele tehnice pentru intrarea in spatiul Schengen anul viitor in martie. De altfel, va pot spune un lucru mai putin cunoscut public: in momentul de fata, toate sistemele noastre de supraveghere si de verificare lucreaza conform normelor Schengen, sistemele de transmisie de date sunt cuplate cu cele ale spatiului Schengen si s-a intrat in perioada de probe.

– Romania nu are un obiectiv care sa-i stranga si sa-i motiveze pe oameni in jurul unei tinte comune?

T.B.: Este foarte greu sa mai gasesti o tinta dupa ce s-au realizat obiectivele de baza. Cred ca ce-si doreste fiecare roman poate fi un obiectiv: dezvoltarea tarii pentru a le fi romanilor mai bine. Acesta este totusi un proces lung, care nu se poate incheia intr-un an sau doi. La fel de important pentru romani ar fi sa avem un program accelerat de construire a infrastructurii, lucru care se va intampla in sfarsit in perioada urmatoare. Obiective precum cele de intrare in NATO si Uniunea Europeana, care au fost usor de perceput de catre romani si care i-au mobilizat pe oameni, nu mai avem. Romania si-a atins marile obiective de acces in familiile occidentale. Acum ne ramane sa valorificam locul in care am ajuns.

Articole similare

Programul In Culise 15-21 Februarie

comunicat de presa

Colectia de arta Ligia si Pompiliu Macovei

Mariela Vanu

Mentine un climat sanatos pentru casa si familia ta

casamea.ro

Lasă un comentariu