Image default
LifeStyle

Interviu cu arh. Laurentiu Vlad

Care sunt cele mai cautate proiecte de casa si care credeti ca sunt motivele?
Proiectele de locuinte unifamiliale isi au cautarea mai mult in functie de beneficiar, daca ne raportam la dorintele acestuia, la bugetul de care poate dispune s.a.m.d. Nu pot sa spun ca exista un stil preferat de catre beneficiari, deoarece in momentul cand suntem contactati, din orice sursa, iar clientul a vizionat portofoliul nostru, abia atunci isi poate forma o ideea despre stilul pe care noi il abordam, iar daca face si o alegere, atunci inseamna ca ii place si stilul nostru de arhitectura. Noi preferam mai degraba stilul modern, minimalist ori cel traditional-experimental. Totusi, daca privim la trendul de pe piata de construictii din ultima vreme am putea spune ca acesta se indreapta spre locuintele colective „low cost”.

Care sunt primele trei lucruri de care ar trebui sa se tina cont in construirea unei case si de ce?
In primul rand consider ca arhitectul trebuie ales cu mare atentie, pentru ca un proiect bine facut te salveaza de multe cheltuieli neprevazute si de multe probleme mai departe la executie. Apoi urmeaza o consultanta temeinica asupra proiectului si a terenului, pentru a putea face un plan bine pus la punct, care sa fie mai tarziu respectat in amanunt de echipa de constructie. Si nu in ultimul rand, trebuie sa fim atenti sa avem toata documentatia necesara inca de la inceput.

Avand in vedere contextul economic actual cum credeti ca va evolua domeniul constructiilor in viitorul apropiat si ce sfaturi dati celor care vor sa-si construiasca o casa?
In privinta locuintelor individuale contextul se schimba doar prin faptul ca tot mai multe proiecte sunt executate cu finantare proprie. In ceea ce priveste sectorul constructiilor, cred ca necesarul de locuinte nu a fost inca satisfacut, asa ca se vor executa locuinte in continuare, poate intr-un ritm putin mai scazut ca in anii anteriori.
Sfatul meu pentru cei care vor sa-si construiasca o casa in acest moment este sa se asigure daca are finantare suficienta inainte de a se apuca de realizarea proiectului si a constructiei propriu-zise.

 

Planuri realizate de arh. Laurentiu Vlad

Articole similare

Medalion de somon cu piure de telina aromatizat cu menta

casamea.ro

Bulbii de primavara si pomii fructiferi

casamea.ro

În plină ascensiune pe piață: VELUX România, lider în ferestre de mansardă, are un nou sediu!

comunicat de presa

Lasă un comentariu