Image default
LifeStyle

Interviu arh. Gabriel Georgescu

Care sunt cele mai cautate proiecte de casa si care credeti ca sunt motivele?
Suprafata ideala in perceptia beneficiarului este de 200 mp sau mai putin. Aprecierea unei arhitecturi se traduce de cele mai multe ori in raportarea la suprafata. Esteticul, veriga cea mai importanta in intregul casei este plasat pe loc secundar sau chiar pus sub semnul incertitudinii, al ignorantei.
Actualmente, o casa de succes este o casa cu suprafata desfasurata mica si cu un aspect cat mai permisibil perceptiei beneficiarului.

Care sunt primele trei lucruri de care ar trebui sa se tina cont in construirea unei case si de ce?
In primul rand trebuie sa se tina cont de raportarea la suprafata terenului: respectarea unei proportii intre suprafata terenului si suprafata constructiei, precum si orientarea pe teren a viitoarei constructii (vecinatati, retrageri impuse, insorire, peisaj). Apoi trebuie luata in calcul si natura terenului de fundare.
A treia premisa si cea mai importanta este estetica arhitecturii propuse

Avand in vedere contextul economic actual, cum credeti ca va evolua domeniul constructiilor in viitorul apropiat si ce sfaturi dati celor care vor sa-si construiasca o casa?
Conditiile economice sunt in stransa legatura cu dezvoltarea cantitatii si a calitatii procesului de construire, dar piata inca “frageda” de la noi din tara face ca aceasta sa fie mai putin perceputa.

Viitorii beneficiari trebuie sa priveasca cu optimism perioada ce urmeaza atat din punct de vedere al costurilor de executie in continua scadere (speculative pana in prezent), cat si al ofertei foarte largi in alegerea a ceea ce reprezinta executantii. Actualmente nu se mai bate la usa constructorului, ci acesta te roaga sa ii dai de lucru, un fenomen firesc care reprezinta un plus pentru viitoarele constructii.

Planuri realizate de arh. Gabriel Georgescu

Articole similare

IKEA a transformat desenele copiilor in jucarii de plus

casamea.ro

Ce plante de interior alegem pentru zone slab luminate

casamea.ro

Info brief cabalin

Geanina Bica

Lasă un comentariu