Image default
LifeStyle

Interviu arh. Antohi Alexandra

Care sunt cele mai cautate proiecte de casa si care credeti ca sunt motivele?
Exista doua tipuri de volumetrie care sunt cautate in egala masura de catre beneficiari: cele acoperite in terasa si cele acoperite cu sarpanta – in functie de preferintele fiecaruia. In schimb exista o tendinta, indiferent de aspectul exterior, si anume compartimentarea interioara care este cam aceeasi, cu mici diferente, precum si nivelul de inaltime (parter cu un etaj si mansarda sau etajul doi retras).

Care sunt primele trei lucruri de care ar trebui sa se tina cont in construirea unei case si de ce?
In primul rand conteaza terenul cu toate caracteristicile sale (sa fie liber de constructii, dimensiunile, orientarea fata de punctele cardinale, vecini, etc.), costurile in care doreste sa se incadreze cu constructia si nu in ultimul rand, proiectantul, deoarece acesta joaca un rol esential in individualizarea si estetizarea locuintei.

Avand in vedere contextul economic actual, cum credeti ca va evolua domeniul constructiilor in viitorul apropiat si ce sfaturi dati celor care vor sa-si construiasca o casa?

Deoarece suntem intr-o perioada de criza in care capitalul este mai scazut, piata va avea un ritm descendent. Faptul ca bancile nu mai acorda credite cu aceiasi usurinta de pana acum, ne influenteaza in mod direct pentru ca trebuie sa ne limitam intr-un buget de care dispunem deja, sansele aprobarii unui credit suplimentar fiind reduse. Daca pana acum, o locuinta confortabila ajungea la o suprafata de 220-250 mp desfasurati, este posibil ca pentru viitor, aceasta suprafata sa mai scada, ajungand undeva intre 150-180 mp. Astfel, sfatuim clientii sa colaboreze strans cu proiectantii in vederea obtinerii unui proiect cat mai eficient din punct de vedere functional, dar si economic.

Planuri realizate de arh. Alexandra Antohi

Articole similare

Detergentii eco – solutii de curatare elaborate in casa

Elena Turcu

La Radio Romania Muzical, “Seara de opera” comentata in direct de la New York

comunicat de presa

Balanta 15-21 decembrie

Dani Belea

Lasă un comentariu