Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

In Bucuresti: apartament amenajat in stil romantic-sic

Ea este psiholog, el, muzician… Este vorba despre un cuplu tanar din Bucuresti, care si-a propus ca prin aceasta locuinta sa dea viata unui vis mai vechi: acela de a avea un camin amenajat in stilul si culorile preferate.

Desi profeseaza intr-un domeniu care nu are tangente cu designul interior, beneficiara acestui apartament s-a gandit in detaliu la toate aspectele amenajarii, inainte de a-i contacta pe designerii de interior Simona Bonea si Bogdan Apostoiu. Colaborarea cu Simona si Bogdan a fost o decizie inspirata, pe care cei doi soti nu au regretat-o nicio clipa, deoarece colaborarea s-a dovedit a fi fructuoasa si bazata pe intuitie si compatibilitate: „De fiecare data cand le-am propus clientilor o solutie sau o culoare, am descoperit ca si ei se gandisera la acelasi lucru. Am fost mereu pe aceeasi lungime de unda, fapt care a facilitat comunicarea si colaborarea pe tot parcursul proiectului. Cu alte cuvinte, ne-am completat reciproc.”, ne-a povestit Simona.

Beneficiarii s-au implicat in egala masura in procesul de amenajare. Astfel, sotul s-a axat mai mult pe aspectele de ordin tehnic, iar sotia s-a concentrat pe latura estetica, punandu-si amprenta asupra decorului. De fapt, startul in amenajare l-au dat culorile ei preferate: albul, bejul, somonul etc. si accentele de rosu, fucsia si verde.

Apartamentul se desfasoara pe o suprafata de 105 metri patrati si este compus din trei camere. Proprietarii si-au dorit sa pastreze configuratia locuintei, compartimentarea si finisajele.

Astfel, in momentul in care Simona si Bogdan au inceput colaborarea cu proprietarii, existau tamplaria, parchetul, gresia si faianta din bai si bucatarie. Doar peretii au fost finisati. Peretele din zona de zi a fost zugravit cu vopsea decorativa Oikos de la Decora House, in nuanta somon.

Desi discutiile cu privire la proiect au fost detaliate, Simona si Bogdan au realizat si un proiect 3D. Amenajarea a pornit de la zero, in sensul ca toate elementele care compun decorul reprezinta achizitii noi. Cu exceptia canapelei si taburetelui, cumparate de la Divanissimi, mobilierul din living (ca, de altfel, din intreaga locuinta) a fost executat pe comanda dupa schitele designerilor. Tapiteria scaunelor provine de la Art & Home, iar textilele (perdelele si draperiile) sunt de la Biokarpet. Covoarele si alte mici accesorii provin de la Mobexpert. Peretele care separa livingul de zona de dining a fost decorat cu marmura Thassos, achizitionata prin Rock Star.

In bucatarie s-au efectuat cateva modificari, dar fara a implica multa munca de santier. De exemplu, au fost schimbate usile (fata mobilei) si blatul de lucru (cu un model termorezistent, achizitionat de la Egger), dar a fost pastrat scheletul mobilierului.

Designerii au luat decizia sa nu dea jos faianta de deasupra blatului de lucru, intrucat ar fi presupus o munca in plus, ci sa o acopere cu sticla sablata, care sa joace si rol ornamental. Prin urmare, sticla a fost decorata de un artist plastic, cu o orhidee stilizata.

Dormitorul matrimonial a fost dotat cu un dressing spatios, executat pe comanda, dintr-un PAL mai special, texturat. Tot pe comanda au fost realizate si celelalte piese de mobilier, cu exceptia patului, cumparat de la Divanissimi.

Peretele din spatele patului a fost acoperit cu tapet de la Decora House. Nuanta acestuia, un verde pal cu tenta aurie, precum si imprimeul floral insufla spatiului un aer feminin. Restul peretilor sunt zugraviti cu vopsea lavabila bej, pentru a scoate in evidenta mobilierul alb.

Proiectul de amenajare a fost demarat in iulie 2012 si finalizat la sfarsitul aceluiasi an. Gratie colaborarii perfecte cu designerii, proprietarii se bucura de caminul la care au visat.

Material realizat cu sprijinul designerilor Simona Bonea si Bogdan Apostoiu, Avantgarde Design Studio, tel.: 0722-632.000, www.avantgardesign.ro

Pentru o vizualizare completa a acesti apartament acceseaza galeria foto.

Foto: Antonio Cioarek

 

Articole similare

Feng Shui – amulete si talismane

Cristina Ceaicovski

Concept de design modern pentru un trai confortabil

Elena Virlan

O casa pretioasa

Simona Popa

Lasă un comentariu