Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Interior cald si optimist cu mici accente mediteraneene

Vorbim de un apartament de aproximativ 80 mp, cu 4 camere, 2 holuri si 2 bai care a fost complet reamenajat.

Proprietarii au decis inca de cand l-au achizitionat sa schimbe destinatia anumitor camere dupa cum urmeaza: bucataria a fost mutata in living, in locul ei camera s-a transformat intr-un spatiu folosit ca birou si dressing, livingul a luat locul dormitorului de langa iar celelalte camere au ramas neschimbate.

Pornind de la aceste modificari cu care personal ma declar foarte multumita, si totodata de la solicitarile Catalinei si ale sotului ei de a avea un camin cald, aerisit si foarte luminat am optat pentru o amenajare moderna cu mici accente mediteraneene in ceea ce priveste paleta de culori.

La momentul la care am intervenit pentru realizarea proiectului de design interior, proprietarii achizitionasera deja parchetul , usile si blatul din baie, asa ca discutia a inceput de la acest punct. Totodata, micile accente mediteraneene au fost inspirate de Catalina care inca de la prima vizita la spatiu mi-a marturisit ca este indragostita de culorile bleu, turquoise si verde smarald  si isi doreste sa regaseasca aceste culori in locuinta.

Bucataria, generoasa datorita amplasarii ei in fostul living, cuprinde inclusiv o zona de dining in care am amplasat o masa de 6 persoane, pozitionata la trecerea spre living care se realizeaza prin 2 usi glisante de sticla.

Mobilierul, dispus in L, este realizat din PAL melaminat si are incorporat cuptorul, plita, o masina de spalat vase, si chiuveta. Spatiul dintre corpurile inferioare si cele superioare este acoperit cu sticla securizata vopsita in mai multe tonuri de culoare pentru a da spatiului putin vibratie.

Asa cum am mentionat anterior, trecerea dintre bucatarie si living se realizeaza prin 2 usi glisante de sticla, motiv pentru care linia designului prosus intr-o camera se regaseste si in cealalta. Peretele opus intrarii a fost imbracat in tapet care se continua in living, materialul draperiilor din living se regaseste la perdelele in falduri din bucatarie, culoarea si materialul mobilierului din bucatarie se regasesc si la mobilierul din living, canapeaua si scaunele au fost alese din materiale si culori asemanatoare.

Astfel, cele 2 incaperi, desi separate si cu destinatii diferite, fac front comun prin elementele care le unesc.

Dormitorul matrimonial este simplu si elegant: am optat aici pentru mobilier alb si draperii crem. Singurele elemente care dau viata spatiului sunt cele 3 tablouri marca Ikea si vaza cu flori. Deoarece zona de dressing este separata, mi-am permis sa sugerez aici o masa de machiaj.

Dormitorul celui mai tanar membru al familier, Vladut, este unul functional si practic. Mobilierul este compus dintr-un pat de o persoana, un dulap, un birou si o mica biblioteca. Paleta de culori a fost aleasa raportandu-ma la desenele animate preferate ale lui Vladut si anume BenTen, folosind astfel accente de gri si verde.

In pofida apartamentului suficient de generos, baia este mica si ingusta asa ca optiunile nu au fost multe. Am intervenit in amenajarea baii cu recomandarea sticlei montata pe cada, vopsirea peretelui de deapupra oglinzii in culoare cu care ne-am obisnuit si anume turquoise si cateva elemente de décor: cosuri de la Ikea si o lampa mica pusa pe blat. Sunt placut impresionata de alegerea celor 2 blaturi din lemn masiv pentru care au optat Catalina si sotul ei si care se incadreaza perfect in decorul baii.

Camera in care este biroul serveste si pe post de dressing unde am optat pentru aceleasi culori deschise din dormitorul matrimonial si unde investitia s-a dorit a fi minima deoarece pe viitor destinatia acestei camera s-ar putea schimba.

Cele 2 holuri se remarca printr-un mic accent retro, si anume ceasul din perete, si tapetul cu forme geometrice in aceleasi culori calde dar mai inchise alese pentru bucatarie si living.

Bugetul alocat pentru amenajarea interioara este de aproximativ 8000 euro si cuprinde: mobilier, perdele si draperii, scaune, canapea, corpuri de iluminat, tapet, accesorii si decoratiuni.

Descriu amenajarea interioara a acestui apartament ca fiind una calda, deschisa si optimista, descriere ce se potriveste si proprietarilor, oameni deosebiti, o familie frumoasa ce merita sa locuiasca intr-un camin pe masura.

Aceasta amenajare a fost realizata de designerul Alexandra Stancu. Pentru portofoliul complet intrati aici

Articole similare

Vrei sa pleci in vacanta? Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti lasa casa in siguranta

casamea.ro

Casa OZN

RL online

Idei pentru decorarea casei

Simona Gheorghe

Lasă un comentariu