Image default
Amenajari Interioare

Interioare in stil englezesc

Chiar daca imprumuta elemente din alte stiluri sau prezinta unele influente ale acestora, fiecare stil de amenajare se evidentiaza prin cateva trasaturi distincte. Aceste stiluri pot fi definitorii pentru o regiune, o tara sau un continent.

Asa au luat nastere stilul frantuzesc, englezesc, scandinav (tipic tarilor din nordul Europei). Pe batranul continent, s-a facut remarcat stilul englezesc, asociat de multe ori cu stilul shabby chic.

Citeste si: Case in stil englezesc

De fapt, stilul shabby chic isi are originea in casele de la tara din Marea Britanie si poate fi interpretat ca stilul rural al acestei tari. Shabby chic-ul a fost transformat in brand in anul 1989 de catre designerul Rachel Ashwell.

Stilul shabby chic se axeaza pe ideea de frumusete, confort si simplitate. Frumusetea imperfectiunilor, patina obiectelor vechi si atractia catre un trai simplu si practic au fost conceptele definitorii ale acestui stil.    

Citeste si: Casa americana realizata in stil englezesc

In interioarele englezesti urbane intalnim doar cateva elemente ale stilului shabby chic. In astfel de locuinte, elementul-cheie il reprezinta semineul. Finisajele sunt executate in cel mai mic detaliu si reflecta formele tipice arhitecturii exterioare.

Grinzile sunt elemente de rezistenta, foarte bine valorificate si vizibile in interiorul unei case englezesti. De cele mai multe ori, peretii sunt zugraviti in nuante pastelate sau acoperiti cu tapet (model floral).

Citeste si: Decor degajat in stil shabby-chic

Mobilierul este din lemn de buna calitate, insa uzat odata cu trecerea anilor. Se mai foloseste si mobilier nou, dar cu aspect antichizat, pentru a crea o atmosfera specifica.  

Textilele caracteristice acestui stil sunt de obicei inul si bumbacul, albe sau in nuante pastelate. In ceea ce priveste imprimeurile, sunt preferate florile, indeosebi trandafirii. Aspectul cuverturilor, perdelelor si draperiilor este usor sters.   

Citeste si: 6 decoruri incantatoare in stil shabby chic

Articole similare

Spatii de depozitare la care nici nu te-ai gandit pana acum

Catalina Coca

“Superstairs”, piesa de mobilier care se poate transforma in 36 de moduri

Madalina Constantin

Motivele traditionale, „vedete” in amenajarile actuale

casamea.ro

Lasă un comentariu