Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Institutul Cultural Cree din Quebec proiectat de arhitectii Rubin & Rotman

In orasul canadian Oujé-Bougoumou, arhitectii Rubin & Rotman au proiectat un centru cultural care omagiaza arhitectura locului – longhouse-ul traditional. In afara de rolul acesteia ca punct central al comunitatii, ‘Aanischaaukamikw Cree Cultural Institute‘ cuprinde si o sala de expozitie construita in conformitate cu standardele internationale care asigura functionarea acesteia si ca muzeu, si ca loc de intalnire pentru o gama variata de vizitatori.

Activitatile comunitatii sunt puse in scena la primul nivel al cladirii, acolo avand loc diverse spectacole si evenimente. Nivelul inferior dispune de birouri ale asociatiilor implicate in prezervarea limbii native Cree, a metodelor locale de vanatoare, a artelor si mestesugurilor, si in acelasi timp in promovarea turismului.

Pe tot parcursul proiectului a fost folosit extensiv lemnul, pentru a sublinia si a face referinta la importanta padurilor pentru populatia locala. In design au fost transpuse si elemente simbolice care fac referinta la habitatul traditional.

Articole similare

12 idei pentru a maximiza spatiul dintr-o bucatarie mica

casamea.ro

O casa traditionala din lemn alb si caramida

Catalina Coca

Tendinţe pentru decorul de sărbători

Ion Diamandi

Lasă un comentariu