Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Instalatiile caselor din chirpici sau paianta

Instalatiile electrice presupun efectuarea anumitor circuite necesare iluminarii locuintei. Acestea sunt realizate de firme specializate sau de reprezentantii autoritatilor. Montarea contoarului si a tabloului general reprezinta momentul in care locuinta va putea fi iluminata electric.

Comparativ cu acest gen de instalatii, cele de racordare la apa potabila se face destul de diferit. Dupa obtinerea aprobarilor necesare, puteti primi acceptul de racordare la conducta de apa potabila ce trece prin regiune. In cazul in care in zona nu exista nicio sursa de alimentare cu apa potabila puteti opta pentru forarea unui put de mare sau mica adancime. In acest fel instalatiile de alimentare cu apa in locuinta se vor face dupa bunul plac, respectandu-se insa rezistenta cladirii.

Fie ca ati optat pentru o constructie din BCA, caramida, din otel, lemn sau chiar din paianta sau chirpici, circuitele electrice sau de alimentare cu apa vor fi facute intr-un mod asemanator. Ceea ce diferentiaza fiecare tip de constructie este o izolare mai buna in functie de materialul folosit. In acest fel, va trebui sa se manifeste prudenta in fata instalatiilor electrice la casele din lemn sau din chirpici. Fiind materiale care nu rezista in fata incendiilor, instalatiile electrice vor trebui facute de catre specialisti autorizati, folosindu-se cabluri si izolatii ignifuge in asa fel incat locuinta sa poata fi ferita de incendii provocate de instalatia electrica.

Nici alimentarea cu apa potabila nu este destul de usoara in cazul caselor din chirpici sau paianta intrucat rezistenta materialului de constructie nu este atat de ridicata in fata inundatiilor. Asa ca, tevile folosite, dar si modul de imbinare vor trebui sa permita apei sa circule, insa, fara ca aceasta sa se scurga pe pereti.

Articole similare

Cum se face un gard rustic

Dan Mazilu

Cum poti sa scazi costurile de incalzire

Elena Virlan

Materialele naturale, ideale pentru casele de vacanta

Elena Virlan

Lasă un comentariu