Image default
LifeStyle

Instalatii modulare, inspirate din natura

Expozitia alatura o serie de instalatii realizate de Vlad Tenu, ce s-au nascut in urma unor procese de cercetare in design dedicate genezei formei si spatiului. O parte din aceste lucrari au fost expuse anterior la diverse galerii din Londra, printre care si Arup Phase2, Testbed1 si mai recent la Surface Gallery.

Vlad Tenu se inspira din natura, careia ii acorda o atentie deosebita prin incercarea de a descifra structura, fenomenele si mecanismele fine ale acesteia. 

Toate instalatiile sale sunt modulare, fiind realizate dintr-un anumit numar de componente care se repeta. Unele sunt facute din sute sau chiar mii de piese, care sunt imbinate urmand un principiu de simetrie multi-dimensionala, creand instante ale acestor suprafete continue care nu se intersecteaza, si care teoretic, pot fi extensibile la infinit.

Proiectul sau intitulat “Minimal Complexity”, castigator al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, a fost expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie in cadrul a doua evenimente de amploare internationala: London Festival of Architecture si London Design Festival in 2012.

Lucrarile sale fac parte din colectii si muzee cunoscute, iar anul trecut Vlad Tenu a expus in premiera in Romania doua dintre instalatiile sale in cadrul EBienale, manifestarea pe arte vizuale a festivalului George Enescu.

 

 

 

Articole similare

Sfarsit de vara la Sighisoara

Catalina Coca

6 obiceiuri greșite care îți distrug lenjeriile de pat

comunicat de presa

Cum se prepara dulceata de struguri

Elena Virlan

Lasă un comentariu