Image default
Amenajari Interioare

Inspira-te: accente de rosu in dormitor

Din punct de vedere cromatic, rosul arata cel mai bine in amenajarile monocrome deoarece acolo el reprezinta pata de culoare care anima incaperea si „condimenteaza” decorul. Asadar, daca ati optat pentru un dormitor alb & negru, cateva accesorii rosii sau detalii vor fi mai mult decat binevenite.

Nuantele de rosu pot fi cu succes alaturate culorilor neutre precum crem sau gri. Mare atentie si la tonuri. Exista nuante de la rosu aprins, inchis, grena, pana la burgund si nuante care se indreapta spre corai. De exemplu, intr-un interior clasic vor merge mai bine tonurile linistite, in timp ce in cazul amenajarile nonconformiste se poate opta chiar si pentru accente intense. De asemenea, in dormitorul copiilor puteti combina rosul cu bleul deoarece, impreuna, formeaza o combinatie vesela si moderna.

Cea mai simpla modalitate prin care puteti introduce rosu in dormitor este aceea de a apela la accesorii. O lenjerie de pat in culoarea pasiunii este suficient pentru a va personaliza camera. Urmatoarele pe lista sunt draperiile si perdelele. Ferestrele voastre vor arata minunat alaturi de materiale fluide in nuante de rosu si nu le va fi greu sa capteze toate privirile.

Pernele decorative si veiozele sunt alte mici accesorii pe care le puteti utiliza in dormitor ca accente de culoare. Nu in ultimul rand, un covor rosu – mic sau mare- ajuta la imbunatatirea imaginii generale.

Daca doriti sa treceti la „artileria grea”, peretii si mobilierul va stau la dispozitie. Recomandarea noastra este sa vopsiti un singur perete in rosu, deoarece toti patru vor micsora vizual incaperea si pot crea senzatia de sufocare. Tot in cazul peretilor, puteti opta si pentru un tapet cu accente de rosu.

Pentru cei ce iubesc culoarea rosu, dressing-ul sau orice alta piesa de mobilier este cea mai buna alegere. Intr-un dormitor modern, un dressing cu usi glisante si materiale lucioase este tot ceea ce va trebuie. O comoda sau un fotoliu in stil clasic vor arata si ele bine intr-o nuanta mai inchisa de rosu. 

Articole similare

Planul Casei Mele septembrie 2005

RL online

Cum se intretin obiectele din inox si argint

Elena Virlan

Locuinta perfecta

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu