Image default
LifeStyle Retete

Inghetata cu fistic

Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara decat o inghetata? Urmatoarea reteta este pe cat de simpla, pe atat de delicioasa.

Ingrediente:

300 ml lapte gras

6 galbenusuri de oua ecologice

200 g zahar pudra

1 lingurita extract de migdale

350 ml smantana grasa

putin colorant alimentar verde

50 g fistic decojit tocat plus inca putin extra 

Citeste si: Inghetata din cirese amare

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, iar peste acestea se toarna laptele fierbinte (adus in punctul de fierbere). Se toarna compozitia intr-o cratita si se amesteca usor la foc mic pana se ingroasa putin. Se transfera intr-un castron, se adauga extractul de migdale, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.

Se amesteca bine smantana in compozitia racita de galbenusuri, iar la final se adauga o picatura de colorant verde (dupa preferinta).

Daca nu ai o masina de inghetata, toarna crema rezultata de inghetata intr-un recipient cu capac si aseaz-o la congelator 3 ore, apoi amesteca usor si pune-o inapoi pentru inca o ora. Daca ai lasat inghetata la congelator peste 4 ore, atunci este necesar ca inainte de servire cu 20 de minute sa o scoti la temperatura camerei.

Se serveste cu fistic tocat.

Material preluat de pe: http://www.supereva.ro

Articole similare

Idei de cadouri

Madalina Craciun

Romstal anunta finalizarea proiectului educational „Practica pentru cariera ta! TECAR”

casamea.ro

“Oh, Ramona!”, prima producție românească cu peste un million de dolari în box office!

comunicat de presa

Lasă un comentariu