Image default
LifeStyle Retete

Inghetata cu ciocolata sau cu cafea

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare se pun albusurile. In alt vas se pun galbenusurile cu opt linguri de zahar, iar in al treilea frisca si laptele. Se bat albusurile cu mixerul pana se intaresc, se adauga opt linguri de zahar si se bat in continuare. Apoi, tot cu mixerul, se bate frisca cu laptele. Ultimele se bat galbenusurile cu zaharul, pana se dubleaza volumul compozitiei.

In vazul cu albusurile batute spuma se adauga frisca amestecandu-se in continuare cu mixerul, dar la o viteza mai mica. Apoi se adauga si galbenusurile cu zahar. In jumatate din compozitie putem pune cacao sau cafea solubila si stafide sau ciocolata taiata marunt. In cealalta jumatate de compozitie se pun nucile pralinate zdrobite marunt.

Daca dorim ca inghetata sa aiba si fructe, se pune siropul de la fucte sau fructele zdrobite si se bate compozitia in continuare pana se intareste. Dupa ce ati terminat de batut, se pot adauga si fructe intregi.

Inghetata se pune la congelator si se poate servi ornata cu sirop de ciocolata, de fructe, bucatele de ciocolata sau fructe intregi.

Articole similare

Expozitia: Numitorul Comun – Moartea

comunicat de presa

Palatul Noblesse- Lifestyle Palace lanseaza cel mai nou concept de targuri de lux: Noblesse Palace Luxury Fairs

casamea.ro

4 iulie, Ziua Nationala a Americii

Mariela Vanu

Lasă un comentariu