Image default
Home

Inchisa sau deschisa: ce esenta de lemn alegem pentru pardoseala?

In cazul in care parchetul este realizat din lemn, 100% natural si netratat, culoarea si duritataea acestuia este data de originea copacului. Bambus, stejar, nuc, mahon, abanos, exista o multime de esente din care puteti alege. Singurul inconvenient aici ar putea fi bugetul, deoarece pretul difera in functie de grosimea placii de lemn si provenienta lui.

Insa, noi vom vorbi astazi strict din punct de vedere al design-ului: ce culoare de parchet alegem, tinand cont de suprafata camerei si stilul de amenajare dorit?

In primul rand, culoarea parchetului trebuie sa se potriveasca cu cea a peretilor deoarece cele doua suprafete comunica direct. Astfel, avem doua variante: fie alegeti o culoare deschisa- crem, alb- care sa se „contopeasca” cu nuantele pastelate sau cu albul peretilor, fie o culoare inchisa- maro, negru- pentru un contrast puternic intre cele doua suprafete.

In al doilea rand, stilul de amenajare dorit influenteaza alegerea modelului de parchet. De exemplu, parchetul sablat este recomandat interioarelor country-chic sau traditionale. Un living sau dormitor clasic va arata foarte bine folosind un parchet cu placi late, in timp ce „scandurile” mai inguste sunt o alegere inspirata pentru un decor minimalist.

 

 

Articole similare

Cum sa transformi un geamantan vintage intr-un fotoliu stilat

Bosch

Construieste-ti o piscina! Nu este greu deloc!

Alexandra Petraru

Ce poti face cu un cadru vechi de pat

Elena Virlan

Lasă un comentariu