Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Incalzirea prin plinta

Este vorba despre sistemul de incalzire prin plinta. Acesta este un produs revolutionar deoarece consuma cu 50% mai putin decat orice alt sistem existent pe piata. Principiul de functionare este similar cu cel al unui sistem conventional de incalzire, bazat pe utilizarea apei ca agent termic.

Pe masura ce apa calda traverseaza tevile dispuse de-a lungul peretelui, cedeza caldura prin lamelele de aluminiu si invelisul special tratat al acestora. Astfel este generat un strat de aer cald, absorbit de pereti, care apoi raspandesc omogen radiatia termica in incapere.

Temperatura ambientului interior poate fi reglata cu 3 grade mai putin decat in cazul sistemelor traditionale si asta nerenuntand la confortul dumneavoastra. In plus, din punct de vedere estetic, reprezinta o alternativa eleganta pentru radiatoare clasice, sistemul integrandu-se neobservat in limitele unei plinte obisnuite.

Si daca tot vorbeam mai devreme de economie, va mai dau cateva exemple prin care se poate realiza acest lucru. Sistemul de electrovalve modulatoare cu termostat sensibil la o zecime de grad permite evitarea pierderilor si, datorita distributiei constante a temperaturii iradiate, se obtine o incalzire uniforma chiar si in cazul suprafetelor de marmura, placi ceramice sau piatra. O alta particularitate importanta, este ca pentru incalzirea unui apartament de 100 mp, se utilizeaza numai 8 litrii de apa.

Montajul acestui sistem de incalzire este simplu (si se realizeaza in aproximativ 7 zile pentru o casa de 200 mp), iar amplasarea lui evita formarea pernelor de aer cald inutile de sub tavan, caldura difuzandu-se in mod omogen si mentinandu-se o temperatura constanta. Plinta liniara termica poate fi alimentata de la diferite surse de energie: gaz, ulei, lemne, energie solara si, de asemenea, cu energie electrica pura (la 230V). Acest sistem de incalzire este o solutie eficienta, fiind un pas catre viitor, nu numai dupa criterii tehnice, dar si estetice.

Articole similare

Proiect de casa 28072011

RL online

Mansarde cu personalitate

VELUX

Contaminarea aerului comprimat

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu