Image default
Amenajare bucatarie Practic

Inainte si dupa: cum transformi o bucatarie mica

Multe dintre apartamentele din blocurile noi au bucatarii deschise, chiar mai mici decat cele din asa zisele blocuri ”comuniste”, iar amenajarea lor devine cu atat mai complicata daca spatiul este vizibil din camera de zi. Daca simti ca a sosit, in sfarsit, momentul sa ai o bucatarie de care sa fii mandru, atunci acest articol este pentru tine!

Posesoarea unui apartament tip studio din New York, care are cu siguranta aceleasi probleme ca tine, a apelat la un designer pentru a-si transforma bucataria intr-un vis implinit. Desi spatiul este mic, aceasta a reusit sa mareasca spatiul de depozitare din bucatarie, pastrand toate electrocasnicele de care are nevoie. In plus, amenajarea noua este moderna, luminoasa, perfecta pentru un apartament contemporan.

Bucataria initial amenajata avea un frigider destul de mic, un cuptor cu aragaz si spatiu de depozitare insuficient. Spatiul de sub corpurile suspendate era intunecos si incomod, iar iluminarea era departe de a fi potrivita pentru un spatiu de gatit.

Dulapuri pana la plafon – mai mult spatiu de depozitare!

Prima decizie luata in reamenajarea acestui spatiu a fost schimbarea mobilierului si montarea dulapurilor suspendate pana la cota plafonului, profitand astfel de tot spatiul pus la dispozitie. Tinand cont ca bucataria nu primeste iluminare directa, optiunea pentru culoarea alb s-a pastrat. Cu exceptia unui corp de mobilier cu frontul din sticla, restul au primit fronturi pline. Inainte de reamenajare, rafturile pline de obiecte faceau bucataria sa para dezordonata, dand o senzatie pregnanta de ”neterminat”.

Pentru corpurile de jos s-a optat pentru culoarea gri deschis. Aceasta nu contrasteaza foarte tare cu albul si transforma spatiul intr-o bucatarie eleganta, rafinata. Rafinamentul este sporit cu ajutorul unor placi de gresie cu model clasic, in nuante de alb si maroniu, asortate la mobilier.

Pentru a putea introduce o masina de spalat vase (un lux pentru un apartament mic! ), designer-ul de interior a reusit sa gaseasca un loc potrivit pentru un frigider mai mare pe un perete opus bucatariei, care este usor accesibil. Acesta a fost incadrat in cateva corpuri de mobilier pentru un plus de spatiu.

Alb si o culoare puternica – reteta pentru un look modern

Barul, care inainte era doar un perete cu un blat, putand fi folosit doar ca loc de luat masa, a primit un spatiu consistent de depozitare dedesubt. Blatul nou este din lemn, intr-o esenta calda, care aduce caldura spatiului si face tranzitia inspre camera de zi. Pentru un plus de culoare si look fresh, portiunea din spatele blatului de lucru si a chiuvetei a fost finisata cu faianta tip caramida, de un albastru intens.

Nu neglija iluminarea!

O atentie deosebita s-a acordat iluminarii. In bucataria veche existau putine surse de iluminat, iar luminea era calda si cu o intensitate precara. Cu ajutorul catorva spoturi LED amplasate pe plafon si a unei benzi LED sub corpurile suspendate, amenajarea noua beneficiaza de o iluminare sanatoasa, potrivita pentru o bucatarie eficienta.

La solutiile oferite acestei bucatarii newyorkeze poti apela in majoritatea cazurilor de bucatarii mici, deschise catre restul apartamentului. Cu o buna planificare si fara sa depasesti bugetul deja stabilit poti sa ai bucataria visurilor tale chiar si intr-un apartament de bloc! Pont: mobilierul folosit in amenajare este de la IKEA, dovada ca poti face asa o transformare si in Romania fara prea multe batai de cap.

Sursa foto: http://www.apartmenttherapy.com/

Articole similare

Ai un balcon mic? Iata cateva sfaturi pentru a-l face sa para mai mare

casamea.ro

Apartament complet renovat intr-o singura luna

Constantin Stefan

Confort maxim pentru o fetita de 5 ani

Elena Virlan

Lasă un comentariu