Image default
LifeStyle

In ultimii 10 ani, segmentul sistemelor de masura pentru petrol si gaze a inregistrat cresteri constante

Urmarind extinderea retelelor de distributie, aceste companii apeleaza la furnizorii de sisteme necesare procesarii, transportului, depozitarii de petrol si gaze. Potentialul este si mai mare, avand in vedere vechimea instalatiilor si durata de viata depasita a mai multor componente ale sistemului de transport; conductele de gaze aflate pe circa 5.000 de kilometri din cei 11.000 de kilometri sunt uzate tehnic.

Mai mult de jumatate dintre depozitele subterane de gaz natural din tara sunt monitorizate cu ajutorul statiilor fiscale de masura produse de compania romaneasca Syscom18, unul dintre principalii furnizori de solutii industriale integrate pentru sectorul petrolului si gazelor si lider national in automatizari industriale si sisteme de masura. Cantitatea de gaze naturale inmagazinata pentru iarna 2011 – 2012 este de aproximativ trei miliarde metri cubi, 63% din totalul cantitatii provenind din productia interna.

In ultimii 8-10 ani, numarul comenzilor noi pentru statii de masura a gazului natural a crescut constant. De exemplu, pentru lucrarile de modernizare a statiilor fiscale de masura a gazelor naturale de pe tranzitul 1 dinspre Ucraina catre Bulgaria apartinand Transgaz, noi am pus in functiune inca din 2008 sisteme de masurare verificate din punct de vedere metrologic. Conducta de gaze Giurgiu-Ruse este alt proiect important, cu finalizare in 2012. Proiectul de interconectare Bulgaria – Romania vizeaza diversificarea surselor de gaze naturale. Totodata, vor fi construite si doua statii de masurare a gazelor naturale, SMG Giurgiu si SMG Ruse, iar Syscom18 va realiza, instala si pune in functiune sistemul  de masurare – contorizare pentru statia de la Giurgiu”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

Aplicatiile tipice in privinta sistemelor de masura includ echipamente de control completate cu diverse tipuri de contoare de gaze, aparate, dipozitive, instalatii, precum si cu accesorii destinate transmiterii de date, reunite pentru efectuarea unor masurari si prelucrari de informatii. “Pachetele computerizate de raportare a datelor variaza de la calculatoare de debit pana la sisteme complete de supervizare prezentand functii grafice de control si posibilitatea comunicarii cu alte sisteme. Pe scurt, statiile masoara cu acuratete gazul natural in timpul fazelor de injectie si extractie”, explica Ion Andronache.

Cresterea pietei de sisteme de masura a fost generata, pe de alta parte, si printr-o lege adoptata inca de acum sase ani, prin care in Romania a devenit obligatorie instalarea de sisteme fiscale de masura pentru toate produsele petroliere, in rezervoarele de petrol. Aceasta situaţie a reprezentat o noua oportunitate pentru furnizorii de echipamente de masura si control.  „Odata cu aplicarea acestei legi, am putut deveni, incepand cu acei ani, cel mai mare producator de astfel de sisteme din Romania, instaland mai mult de 200 de skid-uri pentru toate tipurile de produse petroliere, atat in Romania, cat si in Iran, Kazahstan, Libia, Iordania. Am achiziţionat, totodata, o hala de producţie si am infiinţat un laborator de metrologie, astfel incat toate testele si verificarile echipamentelor sa fie facute intern, de catre echipa noastra de specialisti”, a adaugat Ion Andronache.

In prezent, valoarea pietei romanesti de automatizari, cuprinzand si sistemele de masura, se ridica la 300-400 milioane de euro.

Infiinţata in 1991, Syscom 18 este o companie recunoscuta pe piaţa de automatizari si sisteme de masura din Romania. Companie distribuitoare, producatoare, furnizoare de servicii „la cheie” si integrator de sistem totodata, Syscom 18 a livrat de-a lungul timpului si continua sa livreze echipamente de inalta calitate, instalaţii sau sisteme catre mai bine de 800 de clienţi in Romania, Siria, Bulgaria, Kazahstan, Iordania, Ungaria si Iran.

www.syscom.ro

Articole similare

Lapsusurile: semn ca retii prea multa informatie

Alexandra Furnea

Dichisar de Martisor – cel mai mare targ de handmade si design din Bucuresti!

comunicat de presa

Atlas Copco lanseaza un nou turn de iluminare dedicat

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu