Image default
Amenajare dormitor Practic

In tendinte: 10 dormitoare turcoaz

Turcoazul este o culoare vie, care, conform terapiei prin culori, induce calm. Acest lucru il face o alegere buna pentru dormitor. Insa, pentru a nu deveni apasator, trebuie sa faca parte dintr-o schema cromatica care sa-i sublinieze trasaturile. Gri/alb/beige si beige/ciocolatiu sunt ideale in acest sens.

Cum neutrul beige, impreuna cu ciocolatiul (chiar wenge) sunt comune printre interioarele noastre, este usor sa ne adaptam tendintelor. Combinatia aceasta, insa, are ceva greutate si este de preferat intr-o camera luminoasa. In plus, tot aceasta combinatie este foarte potrivita pentru interioarele ceva mai luxoase. Mai simplu spus, foloseste un turcoaz deschis si texturi naturale pentru a da senzatia de camera “aerisita” si un turcoaz vibrant, pe texturi pretioase, pentru ceva mai pretentios.

Combinatia gri/alb/beige/turcoaz are avantajul de a da o anume prospetime spatiului, asa ca intensitatea interventiilor turcoaz este stabilita in functie de cat de tare vrei sa scoti culoarea in evidenta. In interiorul acestei scheme cromatice poti sa-ti permiti si combinatii mai indraznete introducand galben sau verde crud.

Acum ca am stabilit cum jonglam cu nuantele, trebuie sa vedem si cum amenajam. Regula de aur: moda este trecatoare. Ce este in tendinte acum s-ar putea sa fie inlocuit foarte repede, asa ca adapteaza-te fara investitii majore. Accesoriile sunt cea mai sigura interventie: o cuvertura, un mic covoras, o vaza sau cateva fete de perna. Poti incerca sa imbini mai multe nuante de turcoaz, anticipand in felul acesta urmatoarele schimbari in tendinte. Daca vrei totusi ca turcoazul sa fie un accent mai pregnant in interiorul dormitorului tau, poti opta pentru vopsea lavabila sau tapet pe unul sau mai multi pereti.

 

Articole similare

10 dormitoare in stil nautic

Elena Virlan

Istoria artei aranjarii mesei

Denisa Diaconescu

Spatii de depozitare creative pentru zone diferite din casa

Catalina Coca

Lasă un comentariu