Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

In ce consta termoizolarea balconului

Termoizolarea este cea mai importanta lucrare care trebuie executata atunci cand se doreste integrarea balconului in aria livingului.

Operatiunea este necesara deoarece impiedica aparitia condensului pe suprafata interioara a balconului. Daca nu este corect executata, indiferent de celelalte lucrari (hidroizolare si incalzirea balconului prin montarea unui calorifer) sau de calitatea acestora, vor exista mereu probleme specifice legate de aparitia condensului (umezeala in pereti, mucegai, distrugerea zidariei).

Termoizolarea se aplica atat parapetilor balconului, cat si pardoselii si tavanului. Se poate realiza cu diverse materiale care au ca punct comun inmagazinarea aerului (acesta fiind un bun izolator): polistiren, vata minerala, BCA subtire.

Citeste si: Termoizolarea cu rigips a balconului

Este foarte important ca in urma termoizolarii sa nu ramana puncte neacoperite, inclusiv la imbinarile dintre pereti, tavan si sapa.

Termoizolarea pardoselii se face prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat sub sapa. Cu cat placa este mai groasa, cu atat termoizolarea este mai buna. Exista si o sapa speciala cu granule de polistiren (termobeton) care nu necesita termoizolare la aplicare.

Articole similare

Vrei o casa sanatoasa? Trateaza corect fatada!

casamea.ro

Pretul fierului beton e in crestere

Dan Mazilu

Cat te costa sa traiesti intr-o casa eco

RL online

Lasă un comentariu