Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ilumineaza corect fiecare spatiu de acasa! Partea I

Chiar daca esti tentata sa pui accentul pe atmosfera pe care doresti sa o creezi cu ajutorul corpurilor de iluminat, totusi iti recomandam sa alegi sursele de lumina in raport cu specificul fiecarei camere, precum si cu activitatile casnice pe care le desfasori.

Reamenajarea locuintei presupune nu doar inlocuirea mobilierului si a accesoriilor, ci si dotarea cu corpuri de iluminat si aparatura noua. Daca locuiesti intr-o casa/intr-un apartament vechi, devine necesara schimbarea instalatiei electrice. O instalatie veche poate provoca defectarea aparaturii electrocasnice sau chiar incendii. In cazul in care instalatia electrica este realizata din aluminiu, inlocuieste-o cu alta, din cupru, deoarece va permite folosirea unor numar mare de aparate electrice fara a periclita buna functionare a prizelor.

Inainte de a trece la actiune, fa-ti o imagine de ansamblu asupra decorului. Mai exact, clarifica-ti unde doresti sa amplasezi piesele de mobilier si corpurile de iluminat, astfel incat pozitionarea prizelor si a intrerupatoarelor sa-ti permita sa ai acces facil la ele. De intregul demers se poate ocupa un arhitect, un designer sau un profesionist in domeniul instalatiilor. De pilda, arhitectul poate stabili cum se va face iluminatul general si ambiental, in ce masura sunt necesare lumini in tavan, pe perete, si de cate prize este nevoie.

Living

Inainte de montarea corpurilor de iluminat in living, trebuie sa ai deja un concept de design bine pus la punct. Arhitectul sau designerul trebuie sa imparta spatiul acestei incaperi in zone distincte – loc de relaxare, de tv, de servit masa sau de lectura – si sa planifice totul pana in detaliu (de pilda, sa pozitioneze mobilierul, masa si elementele decorative). In functie de acest plan, se vor repartiza si sursele de lumina, astfel incat sa serveasca corespunzator fiecarei arii. Iluminatul general (lustra, aplice) poate fi completat cu cel ambiental (spoturi, lampadare etc.). In cazul in care doresti sa scoti in evidenta un anumit obiect de decor, o poti face cu ajutorul unui corp de iluminat.

Articole similare

În Mogoșoaia: casă de vacanță transformată în reședință permanentă

casamea.ro

Nunti reagale, nr. 4

RL online

Mobilier de baie cu tabla pentru mesaje

Elena Virlan

Lasă un comentariu